Buna,eu am reusit sa imi dresez catelusi de la 2 luni si ceva, invatandu-i comanda sezi, rostogoleste-te si sa imi de-a labuta.Gresesti deoarece, probabil ai cascavalul la indemana si catelul il adulmeca...normal ca nu asculta si sare pe tine ca sa ii dai cascavalul. Sfatul meu este sa ascunzi cascavalul in buzunar, incepe mai intai sa ii ceri labuta si aseaza mana in dreptul sau ca sa ti-o puna in palma.El se v-a aseza de la sine iar apoi continua tot asa, mai apoi o sa poti sa ii impui comanda 'sezi'.Dar nu-l agresa, asa doar complici lucrurile.Nu sunt dresor ce-i drept, dar eu asa am reusit cu ai mei. Sper sa iti fi fost de folos.Bafta!
Buna. Este bine ca ai inceput de acum 'dresajul', dar este inca mic si are chef de joaca. Ai rabdare cu el, lauda-l, recompenseaza-l si tot asa. Sa nu il lovesti...stiu ca nu este placut sa nu te asculte, dar este un pui si ii sta gandul la joaca. Cand mi-am invatat cainii aceasta comanda mi-a luat cam 3 luni . Odata ascultau, de 2 ori nu.dar pana la urma au invatat si asculta si fara sa le da-u recompensa.
Buna Ioan! Sincer e o intrebare grea, poate nu il multumeste recompense... Nu stiu sigur ce sa zic dar asta ar fi un sfat: sa schimbi recompensa. Al doilea sfat ar fi sa faci asa: daca te asculta ii dai recompensa dar daca nu ii dai o palma, nu cat sa il doara dar cat sa inteleaga ca a gresit. Cred ca ai putea sa te ocupi mai mult de el si, de asemenea, sa fi putin mai dur.Nu iti pot da alte sfaturi, imi pare rau. Poti cauta sfaturi pe internet. Sper ca te-am ajutat.
As mai vrea sa iti dau un sfat: fa comanda (oricare ar fi) cat mai des. Cainele meu s-a obisnuit asa bine cu comanda,, da laba,, ca nu trebuie decat sa intend o mana si ea mi-o da. Asta e din cauza ca s-a obisnuit. Bafta!
Pai ai inceput la o varsta buna dresajul.ideea e ca trebuie sa faci un pic de predresaj,care ocnstra in exercitii de atragere a atentiei-trebuie sa il atentionezi cumva,cu un sunet sau un clicker daca ai, daca nu, un fluierat sau ceva, el trebuie sa vina la tine si sa fie atent, si apoi trebuie sa il recompensezi.fa asta pana o sa fie in totalitate atent la tine.
Dupa cateva sedinte serioase de predresaj, poti intr adevar sa il inveti comanda-sezi-, dar spune mi, cum il inveti tu mai exact chestia asta? Faza cu impinsul picioarelor din spate nu e foarte geniala.....pentru mai multe detalii da mi add pe facebook.
Frate,nu e bine sa il feliciti, daca nu a facut comanda.Incearca si altceva in afara de cascaval si daca are zgarda ridica usor zgarda in sus si apasa-i pe spate.
Salut. Consider ca ar trebui sa il inveti diferite comenzi cu ajutorul unei perosane care se pricepe. Si eu am fost in cazul tau, singura nu am reusit dar am apelat la un prieten care e dresor si m-a ajutat foarte mult. Sper ca te-am ajutat :*
Am reusit sa-l dresez pana la urma.Multumesc pentru toate raspunsurile! :-)