| Nikolaus a întrebat:

Am un motan ragdoll de 8 luni si 7 zile. Problema este ca ii cade parul mult si zboară si se împrăștie in toata casa, in mâncare, peste tot, iar lui taică-meu nu ii prea convine asta. Se plânge ca are par pe haine. A început sa ii cada acum câteva luni, poate maxim 3 luni ca iarna nu avea nimic. A zis ca il duce la tara daca continua tot asa. Ce pot face? De la ce este?

4 răspunsuri:
| IrinaAndreea a răspuns:

Buna, ai putea sa il periezi tu zilnic cat de mult poti si eventual sa ii dai mancare speciala pentru aceasta problema (de exemplu Royal Canin Hair & Skin) sau niste vitamine. Pentru parul de pe haine, foloseste o rola de scame, sunt foarte eficiente. Periaza / aspira covoarele macar la 4-5 zile si incearca sa ii restrictionezi pe cat posibil accesul, mai ales in bucatarie.

| Nikolaus explică (pentru IrinaAndreea):

Da, pai s-a saturat taică-meu si de rola. De aspirat casa e aspirata săptămânal, iar nu pot sa nu il las la bucătărie pentru ca bucataria e lipita de hol(care si asta e mic, dar mai larg) și nu am usa si lui ii place sa stea la geam.

| IrinaAndreea a răspuns (pentru Nikolaus):

Asa am si eu bucataria, deci stiu cum e. Ai grija sa fie vasele mereu acoperite si pe cat posibil in frigider. Poate a zis si tatal tau asa la nervi, nu cred ca dupa 8 ani s-ar indura sa va despartiti de el. big grin

| MihaelaDart a răspuns:

Se recomanda periajul constant al blanii pisicii cu firul lung, o hrana sanatoasa superioara pentru a preveni caderea parului, vizite la veteriar pentru vaccinarea cu vitamine pentru blana si imunitate, astfel nici par nu prea va mai exista in casa, nu atat de mult precum lasa inainte.