anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut am un papagal micul alexandru cam de 1 an-1 an jumate.Cum pot sa-l dresez sa stea pe mana mea si-n casa, dar si afara (afara sa nu zboare cu pasarile).

2 răspunsuri:
| Pawraw a răspuns:

Eu nu am un papagal dar cred ca trebuie sa ii repeti de mute ori ce vrei sa faca si il recompensezi.
Daca nu merge poti pe scurt sa platesti pe cineva sa il dreseze

| MeryHojda2001 a răspuns:

Este destul de simpluwinking
Ulterior, poţi încerca să ţii un deget în faţa lui, puţin mai sus de gheruţe, ca să îl determini să urce pe deget. La început, este posibil să te ciupească, pentru că papagalii cunosc lumea înconjurătoare cu ajutorul ciocului. Ei ciupesc lucrurile din jur să vadă ce consistenţă au, ce gust sau ce miros au, dacă pot avea încredere în ele sau nu. Dacă te ciupeşte şi te doare puţin, nu ţipa şi nu sări în sus! (acesta este un alt motiv pentru care papagalii nu sunt recomandaţi copiilor, un copil dacă e ciupit tare şi îl doare, se va feri de pasăre, va ţipa, va plânge sau va încerca să se răzbune, iar pasărea este cea care va avea de suferit la final) Păstrează-ţi calmul şi vorbeşte blând cu peruşul, el nu te ciupeşte să îţi facă rău, ci pentru că vrea să ştie că se poate baza pe deget, că se poate cocoţa pe el fără să fie în pericol.
Când îi dai prima dată drumul din colivie, va zbura haotic prin cameră. Stai liniștit pe un scaun și lasă-l să exploreze singur camera. Ar fi bine să strângi perdelele de la geam spre perete, să nu se agațe în ele, și să astupi spațiul dintre dulapuri și pereți cu niște cutii sau cărți, să nu cadă după dulapuri. De asemenea, recomand să astupi cu un șal și oglinda, dacă ai așa ceva în camera, să se nu lovească de ea. El va zbura de colo, colo, își va alege niște obiecte pe care va ateriza sau va veni pe capul tău – pentru că deja are încredere în tine. Întinde mâna deasupra capului, să se urce pe ea și vorbește-i blând cum îl alinți tu de obicei. Treptat, va învăța să vină pe capul și pe umărul tău, va explora casa cu tine și se va juca în afara coliviei. Ar fi bine să îi faci un loc de joacă în afara coliviei, cu o creangă de pom fructifer și jucării colorate, să nu se plictisească dacă tu ești plecat de acasă.
Sper ca ti-am fost de folos! big grin