| BoghY30888 a întrebat:

Salut, am un perus, are 1 an si cateva luni, ma framanta un lucru, se comporta ca un baietel : cauta si imi da pupa (femelele stiu ca stau la pupacit nu pupacesc), cate o data cand da pupa incearca sa ma hraneasca scotand mei din gusa/gura, zice pupa, zice bilu (pe el il cheama biluta), da din cap in sus si in jos, cand il suflu prin pene ridica usor coada in sus si isi schimba si privirea. Ma framanta acest lucru, nu stiu oare sa fie baiat sau fata? Pentru ca are narile visinii ci nu albastre, il am de cand era mic, crescatorul de la care l-am luat zicea ca e baiat, dar nu stiu de ce are narile rosiatice/visinii.

Va rog sa imi raspundeti cei care sunteti in acest domeniu (nu ca a meu are narile albastre si face asa).

Multumesc, dau FUNDA!

Răspuns Câştigător
| GabrielHD a răspuns:

Poi ce culoare are? Daca are nuante de alb predominant inseamna ca asa va fi cam toata viata cu narile visinii. Din cate ai zis u pe acoloo este baietel. Daca as fi in locul tau i-as cumpara fetita. De salbaticit nu se mai salbaticeste odata ce zice cateva cuvinte big grin. Daca nu vrei sa-i cumperi pereche bucurate de el, multi siar dori ca papagalul lor sa imite 'pupicul' laughing. El se alinta, are incredere in tine, te considera prietenul lui nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu nimic. Si eu imi cumpar sambata un pui de perus(baietel). big grin Am mai avut dar nu au facut progrese de a vorbi sau sa imite pupicul. Sami zici ce culoare are big grin ca sa-ti raspund sigur la intrebare.

| BoghY30888 explică (pentru GabrielHD):

Albastru predominant, pe cap e alb, si pete negre pe aripi

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E el mai special, e baiat.
Toata lumea spune ca e greu de determinat sexul la un papagal si cel mai bine este sa intrebi un expert.
Iar tie ti-a spus crescatorul ca e baiat, tu crezi ca e baiat, deci...e baiat.
Stiai ca puii de perusi masculi au narile roz? Poate al tau a ramas asa.

| BoghY30888 explică:

Cate o data ii frig si piciorusele, sarputea sa fie cum zici tu, sa fie inca copil

| BoghY30888 explică:

Pe mine ma surprinde ca, el a mai avut narile albastre de vreo 2 ori si mereu i s-au schimbat in visiniu asta, acu vad ca iar i se fac albastre narile

| BoghY30888 explică:

Ok multumesc, acum am inteles

| GabrielHD a răspuns:

Poi da e baietel, cu siguranta e baietel daca era fata sigur avea narile maro macar in perioada de reproducere(primavara). Oricum se vor mai inchide putin pe viitor.

| GabrielHD a răspuns:

S-ar putea sa se traga si de la parinti(unul din iei a fost de culoare galbena sau alba). Oricum e baietel 100% big grin. Femelele au nasucul galben, alb, albastru sidefiu mai mult spre albicios iar in perioadele de reproducere apare o crusta maronie pe ele dupa care revin la culoarea lor initiala(acest lucru se intampla primavara). Multa sanatate la Biluta!