| Robert3D a întrebat:

As dori sa imi cumpar un catelus mops(pug) dar am auzit ca are destul de multe probleme, cum ar fi:
-sforaie foarte tare.
-ii cade parul extrem de mult.
-miroase urat.
-si poate sa intampine multe probleme la nas.
Daca stiti ceva sau daca aveti si voi aceasta rasa de caine as dori sa stiu daca chiar este adevarat si chiar atat de multe probleme face. Sper sa primesc cat mai multe sfaturi si informatii utile. Multumesc! big grin

2 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

Reorienteaza-te,catre alta rasa.E si urat si bolnavicios.

| DenissaRoxana a răspuns:

Buna.
Intr-adevar aceasta rasa are multe probleme! Dar daca mergi regulat la veterinar nu o sa se intample nimic. Fiecre caine moroase daca nu i se face baie happy. Datorita botului plat, caile aeriene ale Mopsului sunt scurte, ceea ce inseamna ca este predispus la raceala destul de des. Acestia sunt sensibili atat la frig cat si la calduri mari. Tot din cauza botului scurt, cerul gurii este alungit si din aceasta cauza cainele fornaie si gafaie chiar si la cele mai mici efoturi. O ingrijire mai atenta trebuie acordata ochilor deoarece sunt extrem de sensibili, ranile de la acest nivel fiind destul de dese (a se curata secretiile oftalmice). Alta zona ce are nevoie de o ingrijire atenta este cea a pliurilor pielii de pe fata, acestea trebuind curatate frecvent de praf si murdarie pentru a preveni o infectie sau o iritatie. Obezitatea este o alta problema ce apare la aceasta rasa. Mancarea data catelului trebuie sa fie cu moderatie iar activitatea zilnica este necesara.