| AndreiPopovici a întrebat:

Salut, as dori sa imi raspunda cineva care are sau o avut acvariu. Ce parere aveti despre pestii Guppy? Mor repede in captivitate? Sunt pretentiosi? Am cumparat 4 dar mi'or murit pentru ca scalarii ii muscau de coada.Acuma vreau sa umplu acvariul doar de guppy si de aia intreb. Nu vreau raspunsuri de pe google, am nev. de un raspuns cu experienta. Multumesc

Răspuns Câştigător
| Morosan1975 a răspuns:

Salut.Am avut in urma cu 4 ani Guppy.Sunt foarte pretentiosi dar merita efortul. Avand un acvariu de 100 l., in 2 ani din 6 pestisori am reusit performanta.160 DE PUIUTI REPRODUSI IN PROPRIUL ACVARIU.o MINUNATIE.Un lucru foarte important.PH si duritatea apei sa fie excelenta si nu baga niciodata mana in acvariu.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| hadobasaniko a răspuns:

Guppy sunt unii din cei mai nepretentiosi pastisori de acvariu. Sunt vivipari, adica nasc pui vii, supravietuiesc foarte bine si daca nu ai vibrator la acvariu. Sunt foarte jucausi si simpatici. Este bine sa ai 2-3 masculi la 1 femela, l-e place sa fie curtate. Femelele sunt simplu colorate, mai terne. masculii sunt mult mai mici si viu colorati. Sunt mai multe varietati de guppy, dar toti se comporta la fel. Din pacate sunt excelente prazi pentru rapitori, scalarii fiind prin excelenta rasa rapitoare nu e de mirare ca iti dispar pestisorii. Este bine sa ai plante in acvariu chiar daca sunt artificiale pentru ca puii nou nascuti sa aiba unde sa se ascunda altfel au sansa sa o termine repede in burta mamicilor lor fiind foarte expusi primele ore dupa ce s-au nascut. Se inteleg perfect cu gurami, xifo, moli, zebrute. Este bine sa ai in acvariul lor si vreo 2-3 pesti sanitari, tin acvariul mai curat. Cam atat imi vine in minte pe moment. Succes.

| jere a răspuns:

Cel mai usor de crescut si nu-s pretentiosi deloc.vatca multi raspund fara sa fi avut