| muzikkk1 a întrebat:

Salut, as vrea sa-mi recomandati ce caine sa-mi cumpar locuiesc la casa cu o curte destul de mare
Eu as vrea sa fie bland cu strainii cand suntem noi de fata, dar si dur cand e nevoie, sa nu fie agresiv cu cei din jurul nostru pe care i-a mai vazut (familia, prietenii) dar dur cand trebuie

10 răspunsuri:
| muzikkk1 explică:

Si sa fie de paza, am uitat sa precizez

| MicaPufosenie a răspuns:

Poti cumpara un caine pui San Bernard. happy

| Clauvdgg a răspuns:

Pai eu cred ca Golden Retrieverul e cel mai potrivit.
E unul dintre rasele cele mai blande. ( de ex : al meu cand aude ca intra cineva in curte latra ) dar asa este foaete jucaus, prietenos, de familie! + ca este foarte frumosss puppy dog eyes si este unul dintre cei imi inteligenti caini. Poti cauta pe net informatii despre ceea ce fac in alte tari, vei ramane uimit cat de inteligenti pot fi. O stiu si din propria experienta! Bafta!

| danadana28 a răspuns:

Ciobanestii (german/carpatin/mioritic) sunt caini inteligenti si foarte loiali, ascultatori, dar si foarte afectuosi cu copiii.

| SmilePleaseXoXo a răspuns:

I-ati un sant bernard. E un genial caine de paza, si-ar risca viata pentru familie si are o enorma grija cu copiii mai micuti. E foarte bland cu strainii daca sunt si stapanii de fata, iar noaptea devine foarte protector. Si eu am o san bernard-ina superba si ma face mandra pe zi ce trece.sunt foarte destepti si invata repede. Toate astea ti le spun din propria experienta. Sper ca te-am ajutat! Succes!

| davirob a răspuns:

Iti recomand un ciobanesc german, este bland cu tine si ceilalti care ii cunosti si latra cand vede persoane necunoscute.

| davirob a răspuns:

Temperament : Inteligent, receptiv, temperament solid, comportament consistent.

Comportament fata de copii : Iubeste copiii familiei, dar poate fi suspicios cu cei straini.

Comportament fata de alte animale din casa : Accepta daca este invatat de mic.

Atributii speciale : Caine de famile.

Paza : Nivel foarte ridicat.

Protectie : Nivel foarte ridicat.

Intretinere si dresaj : Periere zilnica, baie ocazionala. Necesita plimbari lungi zilnice si o curte mare. Dresajul de obedienta va ajuta la imbunatatirea manierelor sociale.

Grad de inteligenta : Nivel foarte ridicat.

Obedienta : Nivel ridicat.

Rezolvarea problemelor : Nivel ridicat. Dresajul este mai dificil deoarece este o rasa inteligenta si va cauta sa inventeze o scuza pentru evita ce ii cereti sa faca.

Activitate : In interior – Nivel ridicat, Exterior – Nivel ridicat.

Mediu indicat : Poate locui atat in mediu urban cat si rural atata timp cat i se ofera exercitiu necesar zilnic. O curte ingradita ar fi ideala. Proprietarul unui Ciobanesc German trebuie sa fie o persoana puternica si sigura pe sine.

Probleme de sanatate : De obicei dificile. Displazie de sold, probleme de piele, balonare, probleme cu inima, boala Von Willebrand, conditii nervoase sau inflamarea oaselor lungi ale membrelor.

Medie de viata : 12-13 ani.

Numar de pui pe cuib : 5-10.

| alissa6 a răspuns:

Husky sau un golden retriever.

| suntaleex a răspuns:

Un ciobanesc german e cel mai potrivit am si eu si este usor de dresat te asculta si cu strainii este foarte foarte agresiv

| AndR3YuTu a răspuns:

Ia-ti un mioritic {mascul de talie mare} sau un caucazian tot la felrolling on the floor