Daca este bine ingrijit, daca nu se imbolnaveste grav sau daca nu-l calca vreo masina, 15-17 ani.
"Media de viață a Golden Retriever-ilor este de 9-15 ani. Ajung în medie la vârsta de 12 ani deși se întâmplă să trăiască până la vârsta de 16-17 ani."
Sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki/Golden_Retriever
O zi buna! :)
Daca ai grija de el, traieste peste 10 ani. Cum a murit cainele tau dupa un an? Ori nu l`ai hranit suficient, ori l`ai lasat fara apa, ori nu l`ai vaccinat si s`a imbolnavit. In orice caz, e grav. Mai bine nu`ti mai iei alt caine. Niciodata. Poti sa`mi dai stupid, dar nu sufar neglijenta fata de animale. Cum poti sa spui asa senin ca "nu a trait decat un an"? Pai daca ai avea un copil si ar muri dupa un an (Doamne fereste! Nu`ti doresc asa ceva, dar iti dau un exemplu), ce ai zice? Ca ai vrea sa mai faci unul, dar nu stii cat o sa traiasca?
Media de viață a Golden Retriever-ilor este de 9-15 ani. Ajung în medie la vârsta de 12 ani deși se întâmplă să trăiască până la vârsta de 16-17 ani.
Si eu am avut un Golden retriever, avea 2 luni, il aveam de 2 saptamani, iar . a fost calcat de o masina. dupa care am plans zile intregi... nu e usor.