| NoEat a întrebat:

As vrea si eu sa-mi iau un husky siberian, credeti ca va rezista la caldura vara si primavara? (stau la casa) FUNDA

Răspuns Câştigător
| Maria500 a răspuns:

Cainii husky sunt pretentiosi, insa pot rezista la caldura.E si mai bine daca stai la curte. Incearca sa ii pui cotetul cat mai la umbra si poti chiar, daca vrei si iti permiti sa cumperi o piscina, ca pe timpul verii sa poata sa se racoreasca. In general, aceasta rasa adora asta.winking

11 răspunsuri:
| LaughOutLoud a răspuns:

Husky sunt recunoscuti pentru blana lor care iarna le tine cald iar vara racoare.In orice caz va avea nevoie de apa rece la discretie in zilele calduroase.Am vazut la emisiunea Dogs 101 de pe Animal Planet deci nu mint.

| paul55 a răspuns:

Salut pai da ar rezista dar sa il pui cusca la umbra primavara can e cad si mai ales vara.

| NoEat explică (pentru paul55):

Si ar trebui si sa-l si spal de cateva ori pe saptamana?(de cate ori)

| MrBlue a răspuns:

Normal ca rezista, dar ii va fi cald si fa trebui sa ii faci baie mai des ca sa se racoreasca. Funda?

| MelindaVictoria a răspuns:

Primavara da, dar vara trebuie tinut in casa(daca ai aer conditionat) nu stiu ce sa zic. n ti-ar placea un labrador daca tot vrei unul mare? acesta e mai rezistent la caldura

| mami114 a răspuns:

Salut!
Prezentare generala, temperament si recomandari

Husky Siberian este un caine nordic, care impresioneaza prin privirea albastra, metalica, si expresia caracteristica a fetei. Husky Siberian nu este un caine pentru oricine, intrucat are o fire extrem de independenta si este recunoscut ca fiind foarte greu de dresat - rasa si-a pastrat in mare parte instinctele animalului salbatic si are tendinta sa si le urmeze indiferent de educatia primita. Un husky cu "dor de duca" va ignora comenzile stapanului si va pleca unde il indeamna instinctele, de aceea este indicata utilizarea unei lese de fiecare data cand este scos la plimbare.
De asemenea, husky este un vanator innascut si va profita de orice ocazie ca sa "vaneze" pisici si alte animale mici; de aceea, socializarea este foarte importanta si trebuie inceputa inca din primele luni de viata. Tot din acest motiv nu se recomanda adoptarea unui husky de catre o familie in care exista si alte animale – pisici, hamsteri, purcei de guineea – deoarece, chiar daca se va obisnui cu ele, nu veti avea niciodata siguranta ca instinctele de vanator nu se vor trezi la un moment dat si ca un joc intre animalele dumneavoastra nu se va transforma intr-o partida de vanatoare din care husky-ul va iesi triumfator, cu prada in bot.

Astfel, Husky Siberian are nevoie de un stapan cu caracter puternic, pregatit sa faca fata aparentei incapatanari a acestui caine, caruia ii va fi mai mult "camarad" decat stapan. De asemenea, nu se recomanda un husky persoanelor care nu isi aloca timp pentru plimbari lungi in aer liber si nici celor care nu au suficient timp sa se ocupe de el si l-ar lasa singur mai multe ore pe zi, intrucat husky este un caine care are nevoie de activitate si miscare si se plictiseste singur, caz in care isi va manifesta plictiseala distructiv – va roade diverse obiecte din casa sau, daca il veti tine in curte, va sapa probabil exact in zona in care ati plantat trandafirii.

In acelasi timp, husky siberian este un caine prietenos si nu manifesta posesivitatea fata de obiecte si membrii familiei afisata in general de cainii de paza; este in general curios, alert si activ, in acelasi timp manifestand o rezerva demna fata de necunoscuti, fara a fi agresiv.





Aspect general

Husky Siberian este un caine de talie medie, compact dar agil, cu blana deasa si stufoasa, pastrand in mare parte caracteristicile rudei sale salbatice, lupul. Corpul este bine proportionat, un aplomb corect imbinand caracteristic viteza, rezistenta si puterea fizica, ceea ce l-a facut sa fie un excelent caine de sanie. Masculul este in general mai masiv si mai "indesat", dar nu excesiv in comparatie cu femela, care este mai supla, fara a fi fragila.

Dimensiuni, proportii:

Masculul atinge 54 – 60 cm la greaban; femela – 50 – 55 cm. Privit din profil, lungimea corpului de la umar la crupa este putin mai mare decat inaltimea la greaban.

Greutate:

Masculul atinge 20 – 28 kg; femela atinge 16 – 23 kg. Greutatea este proportionala cu inaltimea la greaban.


Capul

Datorita ochilor albastri si a mastii (care nu este obligatorie in standardul rasei, dar care este prezenta la majoritatea exemplarelor de la noi din tara) expresia fetei unui husky transmite un amestec contradictoriu de mesaje – pare prietenos dar in acelasi timp malefic; cei care descriu aspectul fetei unui husky folosesc expresii de genul: "are o privire de nebun inteligent", "pare ca intelege tot dar nu-ti da dreptate", "te simti tolerat in preajma lui", "pare ca stie mai mult decat tine", "privirea lui ma sperie dar ma si indeamna sa ma apropii".

Capul este de dimensiuni medii, proportionat cu restul corpului, usor rotunjit in partea superioara, stopul bine marcat. Privit din toate unghiurile, capul unui husky nu trebuie sa fie nici prea alungit, nici prea indesat. Botul este si el de dimensiuni medii, cu buzele bine inchise. Muscatura trebuie sa fie corecta, in "foarfeca".

Ochii au forma alungita, sunt pozitionati usor oblic si la distanta moderata unul fata de celalalt. Culoarea albastra este o caracteristica a rasei, dar nu este obligatorie, standardul acceptand si ochii caprui sau brun inchis si chiar de culori diferite (ceacar).

Urechile sunt de dimensiuni medii, nici foarte mari, nici foarte mici, triunghiulare, carnoase si bine imblanite, pozitionate sus, destul de apropiate una de cealalta. Varfurile stau perfect ridicate si sunt usor rotunjite.

Culoarea nasului trebuie sa fie in concordanta cu culoarea de baza a blanii; astfel, husky cu blana predominant neagra, cenusie sau bruna vor avea nasul negru; husky cu blana roscata vor avea nasul maro inchis; la husky albi, nasul va fi rozaliu.


Corpul

Gatul este arcuit si bine pozitionat. Pieptul este adanc si puternic, dar nu exagerat de lat iar umerii sunt musculosi si bine dezvoltati. Coastele sunt usor aplatizate pe lateralele corpului. Spatele unui husky este drept si puternic; crupa coboara intr-o panta usoara catre baza cozii, care este stufoasa, purtata pe spate cand cainele este alert, coborata drept cand cainele este in repaus si pozitionata sub linia imaginara trasata intre greaban si crupa. Picioarele sunt puternice, cu osatura bine dezvoltata dar nu masiva, cu labe ovale, nu foarte alungite si bine inchise, cu blana deasa intre degete. Degetul redundant de la picioarele din fata se poate inlatura chirurgical.

Blana este alcatuita din doua straturi, par si sub-par, cu fir de lungime medie, foarte deasa. Sub-parul este moale si dens dar este normal sa lipseasca in timpul perioadelor de naparlire sau sa fie putin reprezentat la Husky tinuti in interior tot timpul anului. Blana trabuie sa fie placuta la atingere, nu prea aspra, cu textura neteda. Culorile acceptate variaza in toata gama posibila, de la negru la complet alb. Masca si trefla de pe frunte, desi caracteristice rasei, nu sunt obligatorii.


In miscare, husky da senzatia ca "pluteste" la suprafata solului, alergand intr-un trap corect, aparent fara efort. In repaus, husky are o pozitie mandra a corpului si capului, inspirand putere si agilitate.
Imi dai fundita?

| NoEat explică (pentru mami114):

Dar rezista vara pe caldurile alea mari?

| NoEat explică:

De cat ori trebuie sa-i fac baie odata la o saptamana?batting eyelashes sau de cateva ori pe saptamana

| LaughOutLoud a răspuns (pentru NoEat):

Desi e un raspuns care ti se va parea fals nu trebuie sa ii faci baie decat de 2-3 ori pe an. Daca ii faci cum ai zis tu odala pe sapt blana lui isi va pierde stralucirea si proprietatile.

| NoEat explică (pentru LaughOutLoud):

Eu zic la un hascky siberian de rasa nu la unu care nu e de rasa

| LaughOutLoud a răspuns (pentru NoEat):

Si eu lafel.acuma ce ai inteles tu nu stiu