Oria re limbrici ori este otravit
Spune-mi terog daca facea un sunet ciudat pe gat
Daca e otravit du-te cat mai repede la o farmacie veterinara sau un cabinet veterinar si ia-o pastila de limbrici o intebi pe doamna cu eu dai catelului ca nu mai stau sa scrie. Si eu am patit la fel si tineam mult la catel.bafta?
Dacă prezintă voma, diaree si nu mănâncă, bea doar apa si este apatic s-ar putea sa fie vorba de o jigodie ( doamne fereste sa fie asa ) dar mai poate fii si ceva pe la stomac vreo enterocolită care se poate trata la doctor. Ii bagă perfuzii cu antibiotice timp de 3 zile la rand si se va pune pe picioare.
Mentionez: Nu sta cu mâna în sân fara sa il duci la doctor pentru că iti va parea rau dupa aia.
Asa a facut si cainele meu cand era mai mic vomita si era trist, l-am fript pe nas si a scapat, nu stiu daca va functiona, daca tii la el du-te la veterinar.
Caută-l cu atenție de căpușe. Mai ales gâtul, spatele (între omoplați), dar nu numai.
Căpușele se simt la mângâierea blănii (ca niște boabe de grâu).
Dacă găsești, e posibil ca bietul cățel să aibă o boală numită babesioză (asta înseamnă că trebuie dus urgent la veterinar).
Nu pierde timpul!
Posibil sa fii inghitit ceva care i s-a blocat in gat, sau poate a mancat ceva otravit... fugi de urgenta cu el la veterinar, daca vrei sa nu-ti moara!