Hamsterii sunt niște animale nocturne, deci e firesc să fie foarte activi pe timp de noapte.
Dacă ești deranjat de scârțâitul rotiței (de care, clar, au nevoie; trebuie să-și consume cumva energia), există mai multe soluții:
- cauți o rotiță silențioasă (care e ceva mai scumpă și se găsește mai greu, dar poți încerca);
- îi ții pe timp de noapte în baie, în bucătărie, undeva, unde își pot face de cap în voie, fără să deranjeze pe cineva;
- îți iei de la farmacie niște dopuri de urechi.
În orice caz, din moment ce ai luat pe umerii tăi responsabilitatea pentru bunăstarea lor, aceasta trebuie să fie pe primul loc și abia după confortul tău personal. Asigură-le condițiile necesare pentru o viață relativ fericită: un spațiu mare de joacă, de alergat, căsuțe, nisip, rotițe, mingi pentru plimbări, labirinturi, mâncare, apă, liniște, semiîntuneric... Documentează-te și pe net despre această rasă, ca să știi să-i îngrijești la perfecție! Succes!
Posibil sa le fi fost foame sau sa fi fost speriați. Totuși sunt niște animale, nu e neaparat nevoie sa doarmă noaptea. De exemplu, eu dorm noaptea cu pisica mea si deseori noaptea răstoarnă diverse lucruri. Lasă-i sa se acomodeze in jurul oamenilor, stai mai mult cu el si hrănește-i TU. Bafta
Imi place cum raspunzi de parca ai avea habar despre ce vorbesti, dar habar n-ai! Hamsterii sunt ANIMALE NOCTURNE! Puteai sa afli asta cu un search de 10 secunde pe net. Fiind nocturni, normal ca sunt activi noaptea, dooh!
Bogdan, tata, ia-le frumos o rotita care nu scirtiie!
Trebuia sa iti asumi toate lucrurile astea inainte sa-i cumperi, trebuia sa pui in balanta atat aspectele pozitive, cat si cele negative. Normal ca se misca si alearga, ce vrei sa faca? Mai ales ca, ma gandesc eu, au o cusca din aceea mai micuta, iar tu le-ai scos si roata. Pune-i in alta camera, daca nu le suporti galagia.
Și ai mei fac la fel.
Ziua dorm și sunt liniștiți iar seara se joaca.
Nu ai ce sa le faci...
Salut si EU am avut hamsteri si 13 deodata
Ei in principiu noaptea sunt activi, dar se mai joaca si ziua.
Unge rotita cu vaselina sau ceva ca sa nu mai scartaie, pune le de mancare si apa, sar ca niste disperati si rod gratiile cand n au si in rest lasa i sa se joace acolo))
Asta fac hamsterii.Ei dorm ziua și toată noapte se dau pe roată și se joacă.Ar fi trebuit să te informezi mai mult înainte pentru a vedea dacă poți să ai grijă de ei.
Deniissel întreabă: