E mai sensibil. Îl poți învăța treptat cu diferite tipuri de zgomote, poți pune la laptop/PC ceva audio cu zgomot de tunete, claxoane de mașini, artificii, petarde etc. La început, la un volum mai redus, treptat se poate mări și volumul.
Trebuie mângâiat ușor, astfel încat să se obisnuiască cu zgomotele. Stai cu el în aceeași încăpere, ocupă-te de orice altceva, arată-i că ignori zgomotele, să vadă că nu ți-e teamă. El îți va urmări fiecare mișcare să vadă dacă e pericol. Știi vorba, dacă fugi tu, fuge și el... : ))
E încă micuț, la maturitate totul va fi altfel. Chiar și un copil mic se sperie ușor, nu-i ca un adult.
http://www.zooland.ro/teama-de-zgomote-a-cainilor-116
Cunosc pe cineva care are tot un mioritic si in momemtul in care tuna, sarea gatdul la vecini si era adult. Cu strainii este agresiv si al meu. Mersi de sfat.
Iti spun simplu: jignirile catre mine si alti useri le faci pe camp, pe maidan, aici este o comunitate, nu o bataie de joc a ta, clar?
O zi buna! Cei 7 an de acasa iti lipsesc cu desavarsire!
Daca nu te pricepi, mai bine nu raspunde.
Userule, tu inca nu inteleg, ce iti spun, nu-i primul meu caine de aceasta rasa, au rudele mele caini ciobanesti, pentru stana, stiu ce vorbesc prea bine, stiu ce inseamna vaccinuri la un singur caine de 800 ron si hrana extrem de scumpa ca altceva nu mananca. Stiu ce inseamna o sperietura, dar la un caine ciobanesc fie el si mioritic nu are voie sa faca asa ceva, din contra, ciobanescul meu de bucovina, cand a fost de revelion cu artificiile, latra la ele, sa sara peste gard sa le prinda gen. Nu sa se sperie, vorbesc in totalmente cunostiinta de cauza, stiu ce inseamna un caine speriat, iar daca nu-i original din mama si tata ciobanesc, este corcit cu orice alta javra/maidanez si cum vrei tu sa ii spui!
Te rog sa ma ierti, ti-am subapreciat cunostintele.
Nu pune urechea la ce spun altii!
Parerea mea este ca are o problema la urechi, du-te si vezi un medic veterinar
Dacă nu ai Experienta în dresaj canin eu zic sa îl duci la veterinar. Poți sa ii faci mai mult rău decât bine. Mi s-a întâmplat odată cu un ciobănesc german. Suferea de anxietate și greu l-am făcut sa ma asculte din nou. Poți apela însă și la noi dresor (tutorialele de pe net nu prea sunt de ajuns), asta dacă problema câinelui tău nu tine de o boala a urechii sau ceva. Cel mai bine e sa apelezi la specialiști și sa nu faci de capul tău. Tatăl meu a fost dresor, dar dacă nu i-am cerut ajutorul aproape am stricat câinele!