| alexandrunaj a întrebat:

Salut.Cand tai cu pendularul trebuie sa il impingi cu putere pentru a taia metalul sau sa il lasi moale?

Răspuns Câştigător
| 6Anonim9 a răspuns:

Salut! Nu trebuie sa impingi tare deloc, ca altfel se poate rupe panza si iti poate sari in cap sau undeva, Doamne fereate. Nu te juca asa, e periculos. Apasa usurel. O sa simti si o sa vezi cum e bine. Tine-l cu putere, ca sa nu se miste/alunece de pe locul pe care-l decupezi/tai, dar in niciun caz nu apasa cu putere. Mult noroc!

| alexandrunaj explică (pentru 6Anonim9):

Multumesc. Zilele trecute am taiat cu el o tija de metal si m-am cam impins in el.Cum aflu daca l-a afectat? Mi-ar cam parea rau sa il uzez din prima luna, am mai pus o intrebare pe tema aceasta.Se poate sa il fi uzat sau in caz de asa ceva s-ar fi rupt lama, protejand motorul?

2 răspunsuri:
| 6Anonim9 a răspuns:

Nu s-a intamplat nimic. Are o forta prea mare ca sa se defecteze asa usor pentru ca ai presat tare. In cel mai rau caz s-a uzat panza. Mare grija si cand se opreste, sa nu pui mana pe panza, ca eu era sa-mi tau palma jos din cauza ca m-am jucat si am vrut sa-l opresc mai rapid decat se oprea el in mod normal dupa ce nu mai apesi pe acceleratie. Si apropo, sa nu tai nimic in afara de metale, decat daca ai o panza speciala pentru fiecare material. Panza pentru metale e fragila si un prieten a patit ca s-a rupt panza cand a taiat o bucata de rigips si s-a rupt panza, iar o bucata i-a sarit in cap. A fost la 1cm de tampla si de ochiul drept, ca norocul. Daca faci cum am zis eu, nu vei avea nicio problema si nu va fi niciun pericol. Numai bine!