Ceau
Studiez medicina veterinara:
Shar pei
Shar-pei-ul este cunoscut ca avand o personalitatea puternica si un temperament dominant, avand nevoie de un proprietar ferm si consecvent care sa-l supuna. Este foarte probabil ca el sa refuze efectuarea anumitor comenzi primite de la anumiti membri ai familiei care n-au reusit sa se impuna in fata lui. Ei tind sa fie foarte activi necesitand un antrenament corespunzator. Se bucura de libertate si se simt bine atat la tara cat si la oras, dar nu si in cusca. Shar-pei-ul isi creeaza legaturi puternice cu membrii familiei sale, dar nu sunt rezervati cu strainii. Shar-pei-ul uraste apa si va face orice ii sta in putinta sa evite apropierea de ea.
Shar-pei-ul este un caine independent si usor distant, rece, dar este si un membru al familiei protector si foarte devotat. Este una dintre rasele cel mai facil de dresat la domiciliu. Datorita naturii sale independente, Shar-pei-ul prefera sa fie singurul caine al familiei. In ciuda faptului ca este nostim si dragalas cand este pui, rasa nu este recomandata familiilor cu copii mici.
La Shar-pei-ul adult inaltimea la nivelul greabanului este de 46-51 cm, iar greutatea corporala poate ajunge pana la 18-25 kg.
Durata de viata a Shar-pei este de 10-12 ani.
Spitz japonez
Spit-zul Japonez este un caine care apartine grupului de utilitari, si a fost crescut de catre canise ca fiind o versiune mai mica a Samoyed-ului. Astazi, principala lor utilitate este aceea a cainelui de companie, putand fi vazuti si in ringuri, la diferite prezentari de profil si expozitii.
Foarte alerti, cu un spirit versatil, sunt cainii care se potrivesc aproape oricarui stil de viata. Iubesc viata de familie si nu vor pune probleme nici unui alt animal care se afla in casa sau gradina. Sunt extrem de buni cu copii, daca sunt crescuti impreuna cu acestia si se lasa chiar tavaliti de ei, devenind, in acelasi timp, si foarte protectori fata de acestia. Tind sa fie foarte rezervati cu strainii si cu copii acestora, dar fata de propria familie se vor comporta foarte prietenos si afectuos. Sunt tot timpul in alerta in ceea ce priveste zona pe care o cunosc, ascultand si observand tot ce se intampla, astfel ca un hot are putine sanse sa se strecoare pe langa un Spitz Japonez. Nu latra, in mod normal, decat in cazul in care ceva i-a suparat sau ingrijorat.
In ceea ce priveste durata de viata, aceasta este estimata la 9-15 ani, cu o medie de 12 ani. La nastere, femela poate aduce pe lume pana la sase catei, media fiind estimata la patru.
Akita Inu
Akita este un caine de talie mare, dar nu o rasa gigant, de aceea, sunt excelenti caini de casa, avand nevoie de un nivel moderat de exercitiu fizic. In general sunt niste caini foarte tacuti, pot eventual sa urle, daca ei considera ca e ceva care merita acest fapt. Cele 2 caracteristice ale Akita, ca si caine de companie, este un caine foarte curat si foarte usor de intretinut. Akita au fost descrisi ca fiind foarte asemanatori pisicilor, datorita curateniei lor si a lipsei de miros. Akita este un caine imperturbabil, ascultator, cuminte, dar incapatanat si dominant, cand vine vorba de alti caini. El are pretentia ca alti caini sa i se supuna, iar daca acest lucru nu se intampla, atunci pot apare conflicte. Caracterul sau este simplu, rabdator si demn.
Akita este un foarte bun companion al familiei si copiilor. Este un prieten devotat, rabdator si protector al copiilor. Akita sunt foarte gentili cu copiii, aceasta calitate a lor fiind recunoscuta. Se spune ca mamele japoneze isi lasau copiii numai in grija si paza cainilor Akita, in anumite circumstante.
Totusi trebuie sa fiti constienti ca, nu este recomandat sa lasati copiii foarte mici, nesupravegheati, in prezenta cainilor.
Succes!
Buna. Orice caine se scoate afara de minim 3-4 ori pe zi.
Poti incerca rasele urmatoare, cu energie mai putina: Pinscher Pitic, Chihuahua, bulldog francez, bulldog englez sau pechinez.
2 plimbari pe zi?! E imposibil sa scoti un caine afara doar de 2 ori, el are nevoie de minim 3-4 plimbari maxim 5-6. Nu isi va face nevoile corespunzator daca nu ai grija sa il scoti de minim 3-4 ori [ cel mai bine e de 4-5 ori pe zi ]! Si cand iesi cu el nu trebuie sa stai decat 10 minute, nu el are nevoie de minim 20 de minute [ pentru joaca si nevoi ] terbuie sa ai grija sa isi faca nevoile dar sa isi consume si energia. Asa ca in concluzie nu este recomandat sa iti iei caine si sa iesi cu el de doar 2 ori pe zi!
Succes!
Se pare ca esti singura care are aceasta parere. Probabil gresesti...
Nu stiu exact daca gresesc insa 2 plimbari pe zi este totusi putin cam prea putin. Ar fi mai indicat sa iesi macar de 3 ori pe zi cu el afara, nu stiu daca stiai dar exista boli care se dezvolta datorita faptului ca nu isi face nevoile corespunzator [ o data ce va invata ca nu e bine sa faca in casa va incerca sa se abtina cat de mult poate si poate sa se imbolnaveasca, nu e grav dar totusi ]. Si da cel mai indicat caine care se potriveste oarecum standardelor tale ar fi Golden Retriever-ul care accepta 2-3 iesiri pe zi dar daca iesi doar de 2 ori cu el afara/zi ar fi indicat sa stai ceva timp [ 15-20 min ].
Succes si sper sa iti cumperi un caine pe placul tau si sa te bucuri de el!
Mersi, mi-am cumparat un Golden Retriever si sunt foarte multumit de el. Il scot de 3 ori pe zi afara si de obicei stau cam 30 min
Cel mai bun caine de talie medie intr-un apartament ar fi boxeru este foarte frumos si eu am doi si ma bucur in fiecare zi de iei
baft si funda?
Multumesc pentru toate raspunsurile. Pana la urma, chiar daca voi face mai multe eforturi, imi voi lua un Golden Retriever