Draga ca sa iti dezveti cainele sa sara pe tine trebuie sa te autoimpui in fata lui ca si in cazul dresajului, el trebuie sa inteleaga ce are voie si ce nu.Cand iesi din casa cu el si vezi ca nu vrea tine-l din scurt in lesa,adica nu-i permite sa fie nici in spatele tau dar nici in fata ta,in cazul in care incearca sa sara pe tine in joaca,il scuturi din zgarda brusc tintuindu-l pe loc spunandu-i autoritar NU, de cate ori face chestia aia repeta chestia, nu il lasa sa ti se urce in cap, ca el cam aia face acuma, adica face ce vrea cu tine.Nu uita fi autoritara, tu esti stapanul nu el.bafta sper sa te ajute
Il dresezi.Dar dac-o face cand ploua sau e urat, inseamna ca-i e frica. Daca-i efrica, du-l intr-un loc in care sa fie in siguranta, si se va dezobisnui.
Gaseste o forma de-al pedepsi cand sare pe tine, un puf de apa in fata cu un pulverizator...dar recompenseaza-l cand e cuminte si face ce trebuie.
Si catelusa mea facea la fel si eu o certam de fiecare data, dar facea in continuare. Daca ai un catel incapatanat nu ai ce sa ii faci... si inca un sfat, sa te bucuri de el deoarece al meu a murit la 4 luni adica acum 2 zile si eu plang de mama focului.