| caucazianursu a întrebat:

Salutbig grin am si eu o intrebarehappy eu si prietenul meu avem 2 ciobanesti caucazienihappy al meu are 2 ani jumate si cainele lui 10 luni doar ca e la depasit putin pe al meu pentru ca a lui e talie mare ma rog asta nu conteazabig grin cainele lui e foarte agresiv cu alti cainihappy al meu e rastalaughing) sare doar daca e muscat si dupa se linistete rapid happy cum as putea sa ii fac prieteni? nu vreau varianta cu bagatul intre ei pentru ca au 80 kglaughing)) nu e o varianta rezonabilahappy dau funda!

8 răspunsuri:
| InstinctPr3ciS a răspuns:

Salut.
De ce cainele prietenului tau nu se intelege cu cainele tau?
Deoarece, fiecare caine are un comportament diferit, si cainele prietenului tau incearca sa domine relatia lui cu cainele tau, adica sa fie ca un fel de sef, reactia cainelui tau de a se feri doar cand e muscat si in rest sa stea langa el sa vada ce face cel mic, nu este o reactie de sperietura, este o reactie de toleranta, adica cainele tau este mai sociabil.
Cum poti sa ii imprietenesti?
Pai, in cazul acesta cred ca trebuie sa ii lasi pe ei singuri, pana cand v-a exista un conflict, adica sa ii lasi pana ce unul se va impune in fata altuia, stai linistit nu se vor sfasia, cand se intrece masura, unul dintre ei v-a ceda, adica cel care este dominat. Eu totusi iti sugerez, de fiecare cand cainele prietenului tau maraie, sa il certe verbal, poate totusi se vor obisnui. Succes!

| caucazianursu explică (pentru InstinctPr3ciS):

Nu pot sa ii las impreuna pentru ca cainii nu au urechile taiate si daca unul din ei e muscat de ureche se poate infecta urat! nu e o solutie!

| RedNose a răspuns:

In primul rand,caucazianul este doar de talie mare,nu exista alta talie.
In al doilea rand,cainele prietenului tau este asa din cauza ca nu a fost socializat de mic si este o rasa care are nevoie de asa ceva, chiar din plin. Tu nu ai cum sa-i mai imprietenesti, singura solutie ar fi un dresor, el stie cel mai bine cum trebuie tratata problema. Nici mersul la dresor nu este o garantie. O astfel de problema de comportament e greu de schimbat, uneori imposibila.

| caucazianursu explică (pentru RedNose):

Apreciez raspunsul tau dar perimite`mi sa te corecteztongue sunt 3 tipuri de caucazieni!

| RedNose a răspuns (pentru caucazianursu):

Poti sa-mi spui cele 3 tipuri?

Eu vorbesc din standard, uite-l si tu ca sa vezi http://www.club-ccrtt.ro/......tandard-ul fiind cel mai important,un caine iesit din standard,fara pedigree sau daca nici macar nu sunt din parinti cu pedigree atunci aia se numesc metisi!
Intr-o expozitie cainele este arbitrat conform standard-ului,in care nu este specificat ca este de mai multe talii,lucru care este foarte important,care ar trebui sa apara in standard,atat timp cat nu apare,nu exista.
Exista intr-o regiune(nu-mi mai aduc aminte,dar daca dai un search pe net gasesti) caucazieni cu par mai scurt, putini mai usori si mai inalti pe picioare, pe cand in Georgia, Armenia acestia sunt ceva mai masivi, dar asta nu inseamna ca sunt de mai multe tipuri.

| caucazianursu explică (pentru RedNose):

Da de asta vorbeam si eu nu m`am exprimat corect! greseala mea

| Zenicide a răspuns:

Salut, trebuie sa iesiti cu ei la plimbare cat mai des happy Daca petrec mai mult timp impreuna se vor obisnui happy

| caucazianursu explică (pentru Zenicide):

Da nu prea inteleg de exemplu cand vine alt prieten cu femela de caucazian cainele acela sare pe femela si il ignora total pe al meu! cand femela dispare sau nu ii mai simte mirosul devine iar agresiv!