Intri pe site-ul primăriei și le scrii acolo un email. Ei se vor ocupa în continuare de toată problema.
(Este bine să le scrii pentru că aceasta este o dovadă că ai anunțat autoritățile locale).
Nici nu trebuie sa le gasesti, Anda. Tot ce poate fi gasit inseamna ceva doar in context. Conteaza stratul exact, ce mai e in jur, ca sa se poata trage concluzii stiintifice. Arheologii nu sapa dupa artefacte metalice si monede; artefactele sunt foarte rare, iar monedele pot insemna ceva sau nu. Din ce poti trage concluzii solide? Din ce ai in cantitati mari, de exemplu cioburi de vase ceramice. Cu atat mai bine daca gasesti monede sau artefacte, informatiile aduse de ele se adauga, si totul se interpreteaza in context. Asa ca, daca oricum esti corecta si nu vrei sa iti insusesti ce gasesti, nu mai cauta si gata. Te atrage totusi foarte mult? Facultatea de Istorie, UB, optezi pentru practica arheologica, si poti sa sapi si toata viata, daca esti capabila, dar fara detector, strat cu strat.
Mai, eu discut de dragul chestiunii in sine, nu ca sa te descurajez sau ca sa ma dau mare; eu am sapat pe santierul arheologic. Sa zicem asa. Iti da semnal puternic detectorul, si sapi si gasesti un pumnal de bronz deteriorat. Il duci la muzeul judetean, care il expune cu eticheta ''pumnal bronz, localitatea cutare, probabil Lattene''. Dar acolo era mormantul de incineratie al unui razboinic, vechi de trei mii de ani, chiar cenusa, urna sau ciobul, alt inventar, ar fi spus multe, s-ar fi putut data exact, poate chiar s-ar fi aflat lucruri noi. Tu nu distingi nimic acolo, toate sunt prea vechi. Un pumnal de bronz plus minus e egal cu zero; ce ne poate arata conteaza de fapt. Si asta reiese doar din context.
3. primaria din zona in care ai gasit + 2. politia din zona + 1. centrul arheologi al judetului
Comunici si depui la centrul arheologic materialele gasite; apoi ca in rasp. precedent. Nu uita sa depui cu proces verbal de inventariere amanuntita si sa conumici locul exact=coordonate GPS
skrillex79 întreabă:
anonim_4396 întreabă: