| EuAdrian1233 a întrebat:

Salut. Doresc să învăț sa cant la chitară acasa, fara curs fizic, fara bani. Ideea este că YouTube ul si google sunt prea multe informații si intervine problema alegerii informatiei corecte.
Am vazut ca sunt mai multe tehnici. Personal ma atrage fingerstyle. Imi puteti recomnada niste oameni care explică bine sau cursuri free. Sau ceva de introducție, ușor ușor parca ma pierd incercand sa aleg ceva ce mi se potrivește.

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Intră pe tubulaturi.ro și caută niște melodii mai simple din 2 acorduri. La fiecare melodie sub vers scrie acordul pe care trebuie să-l faci. Momentul când ciupești corzile este fix la cuvântul unde este acordul.

Începe cu acordurile simple Em(re minor) și Am(la minor), ciupește corzile cu degetul arătător, până sună bine și nu scârțâie. Într-o săptămână trebuie să ți se facă bătături la degete și va fi mai ușor pe urmă.

Tutoriale pe Youtube îți recomand după ce ai învățat să ciupești (să poți face practic un ritm), și după ce ai învățat câteva acorduri.

2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.In mod normal nimic nu e gratis, deci poate nu ar strica sa te informezi de pe internet dar sa faci si niste cursuri platite.Alege un singur canal de Youtube (citeste intai despre persoana care posteaza continutul) si tine-te de ce arata acolo, incearca sa practici si sa vezi ce iti iese.

Spor.

| Sophieka a răspuns:

Ai dreptate, e prea multa informatie si te pierzi...
Poate ai putea incerca un grup pe Facebook pentru chitaristi...Ai primii indrumari de la ei si poate ti-ai face cativa amici!