Buna.
Fiecare caine prefera un tip diferit de mancare, deorece la fel ca si la oameni, ce imi face bine mie, tie poate sa iti faca rau, asta se numeste intoleranta la o anumit produs sau aliment.
Spre exemplu cainelui meu nu mananca nici pedigree dar nici royal canin, si ii fac un mixt de mancare din 4 tipuri ( nu stiu numele, dar depasesc 20 de lei/kg, cumpar la varsat), plus ciorba speciala pentru ea, fara oase si sare, din : orez, morcov, pastarnac, ardei, telina, carne de vita/pui/curcan si marar si patrunjel.
Si sincer, cainele meu prefera ciorba decat mancarea speciala pentru caini.
Daca doresti sa mai slabeasca, exista mancare speciala pentru caini, dar de regim ( dar nu cred ca o sa ii placa). Incerca sa reduci un pic cantitatea de mancare si sa faca multa miscare, totul tine de miscare.
Multumesc pentru sfat Catelul meu din pacate nu mananca ciorba fara sare, desi stiu ca nu e recomandata sarea la alimentele cu care hranesti cainele :/ Este si destul de pretentios la mancare, cu siguranta nu ar manca hrana pentru regim, si este invatat cu Royal Canin de cand este mic, deci ar fi greu sa-l obisnuiesc cu un alt tip de mancare... O sa incerc sa reduc din portii si sa alerga mai mult cu el in aer liber Multumesc inca o data!
Nu ai pentru ce.
Dar ar trebui sa il obisnuiesti fara sare, mai incolo o sa aiba probleme mari de sanatate, iti spun din propria experinenta, am un caine de 14 ani, si de 2 ani mananca ciorba fara sare, pentru ca avea ficatul marit si ea fiind un pic mai grasuta ( este castrata de 8 ani), risca sa faca stop cardiac.
Trecerea se face treptat la mancare, nici a mea nu i-a placut prima data, dar cand a dat gustul de orez si de carne din ciorba, acum de abia asteapta sa ii pun ciorba sa manance ( sta langa mine pana o fac si plange sa ii dau).
Si inca un lucru, mancarea trebuie sa fie diversificata, adica nu doar royal canin sa manace in fiecare zi mereu, ci sa mai incerci sa ii dai si suplimente ( batonase pentru caini cu calciu si vitamine, oase speciale pentru caini, care contin si ele calciu, carne fiarta de pui/vita sau curcan, un pic de branza nesarata, deoarece organismul are nevoie de multe vitamine si minerale simultan, iar un tip de mancare nu contine tot ce are nevoie organismul ( chiar daca asa scrie pe punga). Eu de aceea ii dau acea ciorba, are multe vitamine si minerale( de la orez, morcov, telina, ardei, pastarnac, verdeata) care nu sunt procesate cum sunt in mancarea pentru caini.
Da, ii mai dau si cate altceva, ii iau si batoane cu vitamine si un fel de pulpite cu os din clalciu. In rest ii cam dau ce mancam noi la masa, desi incerc sa nu-i mai dau prajeli si mezeluri.
Incerca sa renunti la tot ce este procesat, acum nu se vede, dar ii afecteaza foarte mult sanatatea.
Cea mai buna mancare pentru caini este Orijen, dar se gaseste foarte greu in Romania.Eu o gasesc doar online. Orijen este urmata de Acana si Belcando.Royal Canin este mai mult un brand sa spun asa...Pun pariu ca daca mergi la medicul veterinar si intrebi ce mancare e cea mai buna iti va spune ca Royal.Asta pentru ca mai toti veterinarii sunt platiti de la cei de la Royal pentru a le face reclama!
Incearca hrana super premium de la Equilibrio, este o buna alegere atat pentru juniori cat si pentru adulti -> http://www.animaland.ro/12-hrana-pentru-caini