anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

eu si familia mea locuim in curte cu bunicii mei(avem o curte mare si doua case). eu am acasa un pisoias de 7 ani. buncii mei urask animalele(stiu unuii nu veti crede ca e posibil)dar eu una mi-as dedica toata viata animaleleor! uneori chiar si prietenii imi spun ca o sa devin o ciudata daca mai stau mult si vb cu animalele. dar nu pot sa nu stau cand vad un animal(mai ales pui)si sa nu il bag deloc in seama. odata am intarziat la ore din cauza ca am gasit peste drum de scoala un pisoias de pisicuta cat palma mea caruia nici nu ii dadusera bine ochii. mieuna de ti se rupe inima.cand vad un animalut mort sau trist imi dau lacrimile... ele traiesc printre noi si ne accepta.noi de ce sa nu le acceptam?! problema este ca eu nu stiu cu cine seman in familie.mama si tata sunt oameni normali dar nu se omoara dupa animale (ca majoritate oamenilor)iar bunicii mei? nu vreti sa stiti! tot ce vreau este sa ii asigur batranelului meu pisoias un trai bun la batranete(stiu! par a fi o nebuna, dar cine nu ma crede nu are decat!). sarmanul este bolnav si cu toate ca ar ma iavea vreo 4, 5 ani de trait, in conditiile in care este tratat de catre bunicii mei nu cred ca va rezista atat.eu nu ma pot opune in fata lor pentru ca sunt foarte rusinoasa si cand sunt la scoala nu pot face nimic oricum. ei il lovesc cu piciorul si arunca cu pietre dupa el de parca le-a facut ceva. odata bunicul meu a dat cu o piatra in el si el fiind slabit nu a fugit destul de repede si l-a ranit la picior(daca voi crdeti ca eu sunt nebuna sa stiti ca buncii mei sunt aia nebuni)atunci i-am spus bunicului sa nu se mai apropie de pisoiasul meu ca stiu eu ce ii trebuie si ce nu. buncia chiar iari i-a dat un picor de a "zburat saracul de pe scari, de fata cu mine! atunci am inceput sa plang si am tipat la ea...cand ii vede, bietul pisoi se fereste de ei pitinduse dupa mine dar cand eu sunt la scoala nici nu vreau sa ma gandesc...nu imi pot imagina cum ar fi viata fara el...anul trecut, bunicul l-a sperit asa tare ca a sarit gardul vecinului si nu a mai venit acasa 3 saptamana.credeam ca nu se va mai intoarce.plangeam dupa el, pana cand intr-o seara am auzit un miunat.cand m-am uitat pe geam nu imi venea sa cred ca e el.acelasi mieunat, si s-a asezat in locul unde ii place sa stea mereu, pe pervazul geamului(nu il pot tine numai in casa pentru ca fiind curtea mare el are nevoie de libertate si miauna la usa). el mereu m-a facut fericita...si mai e o problema.eu imi doresc fffff mult si un catel, de cand eram mica(asta nu inseamna ca nu as mai avea grija de batranul pisoias)dar mereu a existat un conflict cu buncii mei :ei spun:cateii sunt mai "mizarabili "ca pisicile. dar de ziua fratellui meu tata a spus:pentru ca stiu cat de mult isi doreste si stiu ca va avea grija de el, daca termina anul scoar cu note bune si premiu, ceea ce stiu ca se va intampla eu ii iau ce catel va dori!(si apoi mi-a spus la ureche ca ii va convinge el pe buncii mei.nu pot astepta pana o sa am casa mea. dar buncii mei spun de acum :ba ca-l arunca pe starda, etc...nu vreau ca un alt animal sa fie trata ca pisoiasul meu(la care nu pot renunta). nu intelegla ce mai spun:vai draga, noi ne mandrim cu tine si vrem sa fi fericita cand imi fura cea mai mare fericite:pasiunea mea, animalele! nu asa se poarta buncii. uneori ajung sa imi spun:ceea ce spun ei nu e iubire! ce sa fac? va rog cititi textul si nu ma intelegeti gresit. vreau numai bine pentru orice animal dar ar insemna sa fiu s i eu torturata sa mi se ia pisoiasul sau altceva.help, pls!(si eu am grija de animalutul meu dar cand sunt la scoala ce sa fac?)

Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Draga mea, dupa lunga ta povestire si repetare ca iubesti asa de mult animalele, sincer te cred! Si eu am avut la inceput probleme cu mama pentru pisica pe care o am astazi in apartament... dar i-am demonstrat ca animalele sunt docile si daca primesc iubire, ofera iubire! Dar faptul ca aveti o curte mare si bunicii tai nu sunt de acord... e o dilema...Promite-le ca vei face curat mereu dupa pisoiul tau si ca nici nu vor observa ca exista...Cand esti acasa cu el, ia-l la tine in camera si bucura-te cat mai mult... apoi ii dai drumul afara. Ajuta-i cat poti pe cei batrani si vor fi si ei mai indulgenti cu dorinta ta... Poate ei chiar nu mai pot avea o grija in plus...intr-o curte mare este multa munca de facut! Mai ai rabdare cu catelusul...Intai fa-le placut pisoiul...si nu mai te supara cu ei pentru pisoi...Invata bine...si fa-te veterinar, astfel vei ingriji si iubi toata viata animalele... Timpul trece repede!
Pana atunci respecta-ti bunicii si parintii... iubeste si pisoiasul...si bucura-te de fiecare clipa cu el!

7 răspunsuri:
| MeimeiPinguinu a răspuns:

In primul rand nu esti nebuna ci bunici tai sunt. Te inteleg perfect pentru ca sunt o mare iubitoare de animale si chiar acum am in camera mea ascuns un porumbel...parintilor mei nu le plac animalele asa ca le ascund in camera mea, ei bine daca bunici mei ar face asa ceva cu un pisoi eu i-as bate rau, le-as da vreo 3-4 palme sanatoase la fiecare sau mai rau da nu vreau sa zic, si atunci sa vezi cum nu se mai apropie de el. Daca ai camera ta ar fi bine pana esti tu la scoala sa ti pisoiul in camera ta inchis. Ii pui apa sau lapte, mancare si in ceva nisip unde sa-si faca nevoile.Ar trebui sa vorbesti cu parinti(daca te inteleg)sa faca ceva sa nu se mai apropie de pisica si nice pe viitor de viitorul catelus.Ar mai fi bine daca te-ai muta cu parinti de acolo de unde stau si bunici tai, undeva mai departe, daca as putea ti-as lua eu pisoiul si las tine la mine si neam intalni mereu sa-l vezisad. Sper ca am fost de folos si ai grija ca cum pisoiul este batran mereu fiind batut poate muri usorsad. Mult succes:*crying

| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Gbrltdr, eu deja am grija de animalutul meu, ii fac curat si ii ofer totul.si nu iti fa griji ca buncii mei nu sunt singurii care au de lucru in curtea asta.mai mult tata face totul. ei sunt doar niste artagosi si dc sa am rabdare? daca ar fi mai draguti poate da, dar asa?

| Ancutsa a răspuns:

Si eu am un bichon. chiar astazi a facut un anisor. il iubesc foarte mult. nu prea am timp de el sad ca am si scoala. incearca sa le explici bunicilor tai ca si ele au suflet. ai o problema cam dificila. imi pare rau ca exista oameni ca acestia care sa nu suporte o pisicuta nevionvata.

| BabyRosse a răspuns:

Si eu mi-as dori sa am o pisica ff.mult la fel ca la tine animalele sunt viata mea.AM o catea ce mi-a fatat de curand 3 pui dar au ramas doar 2 fiindca unul a murit,, dumnezeu sa il ierte" la fel ca tine sufar f mult din cauza animalelor lovite sau moarte.Nici nu stiu ce sa zic bucurate de viata si apara-ti motanul. Tu nu ai o prietena care sa stea acasa cand pleci tu la scoala iar cand vii sa plece dansa ca daca asa vb cu ea si parintii ei si le povestesti ce se intampla cu tine si lesi pisica la ei iar daca nu sunt de acord ii zici prietenei tale sa stea cu ea pe afara. A m uitat sa spun ca eu stau la bloc la et 2 iar catei stau in gradina de la partier.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Te inteleg oarecum.sa vezi:si eu am 4 pisoi povestea lor:unul are5 ani si este baiat il iubesc dar acum un an a avut o rana la ochi din cauza unui sobolan.rau.il cheama tommytzha. un pisic artemis este fata si la m gasit in curte la mine este tigrutz si el a avut o rana dar la m vindecat. pisicul puffys:mi la adus nasa mea si este o adevarata lady foarte delicata si are un miunat foarte delicat de parca fiecare sunt al ei ar fi un cuvant.si puffys are o sora puffarinna este neagra si harnica. le iubesc pe toate.in plus de asta am avut un caine pe care la gasit sorha mhea. a muritcryingcrying(sadcryingcryingsi imi pare rau era fata si acum mai vine pe la mine un catelus care ii dau lapte cu painica.pe toti ii iubesc am un caine care este mai mare decat mine este fata si o cheama fetita. ii iubesc cat despre pisici le am dat si o data de nastere... unii rad de mine.si nu le iubesc asa de mult eu nu prea am probleme cu bunicul ca le mai iubeste uneori ili mai cearta da preferatii lui sunt puffys si puffarinna

| Denisukk a răspuns:

Imi e lene a citesc tot dar, am citit inceputul si le dau un sfat bunicilor tai, dar cred ca semanam.Nu ar trebui sa urasca animalele pentru ca si ele ii urasc pe ei.

| baby_4263 a răspuns:

Puiule, si eu ador animalele.si eu am o pisica de 10 ani... o adoooor. Daca atat de mult iti iubesti pisoiasul, trebuie sa iti iei inima in dinti, sa lasi rusinea si sa vorbesti deschis cu bunicii tai, sa le zici cat inseamna pentru tine pisoiasul ala si poate te vor intelege. Spune-le ca daca vor sa te vada fericita, pe tine pisoiasul ala te face fericita. Iar parintii tai ai zis ca nu au nimic cu animalele nu? Ei bine, vorbeste cu ei, cat esti tu la scoala sa aiba grija de el pentru tine cat esti plecata.Multa bafta si sa ai grija de el, ca animalele iubesc neconditionat.