| Phantasm a întrebat:

in aproximativ o luna o sa cumpar un pitbull de la cineva, as dori daca se poate niste detalii in legatura cu cuparea urechilor, vaccinurile pe care trebuie sa le faca, etc, si cam cat m-ar costa. mai multe detalii o sa aflu eu pe parcurs oricum dar momentan cam astea sunt nelamuririle mele.

si daca se poate sa-mi lasati numarul sau adresa de yahoo la vreun medic veterinar din CRAIOVA care face asa ceva.
dau funda si vot celui care ma poate indruma, multumesc!

ps: sa nu veniti cu raspunsuri gen "de ce i-ai face asta la catel?" ca va pierdeti timpul.

2 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Buna! In primul rand imi dau seama ca esti incepator. Nu ti se pare cam coplesitor un Pitbull? Tu ai impresia ca o sa umbli cu el in geanta? Sau o sa mergi cu el pe strada brat la brat? Ia-ti gandul! In geanta ti un Chihuahua si la brat umbli cu iubita/iubitul (nu prea se intelege ce sex esti). Un Pitbull e o mare responsabilitate. Nu e un caine docil. Nu poti sa-l lasi de capul lui prin locuri publice pentru ca ar putea rani un om sau un alt animal si exista consecinte grave pentru asta. Documenteaza-te despre comportament si dresaj. Ca n-o sa se aseze pe jos cand bati tu din palme. Iar daca il vrei pentru lupte intre caini sau ca sa te lauzi ca ai caine feroce gandeste-te si la consecinte mai intai.
Trecand la schema de vaccinare aici ai doua posibilitati. Poti sa o incepi la 6 sau la 8 saptamani. De obicei se incepe la 6. Asa am procedat si eu cu cainii mei. Cu cat incepi mai tarziu cu atat il ti mai mult in casa. La 3 luni un catel ar trebui sa fie apt sa iasa afara. Si apt este NUMAI in momentul in care are toate vaccinurile facute. Pana atunci nu il scoti nici macar pentru doua minute. Iti iei catel, e o responsabilitate. Daca tot vrei unul banuiesc ca nu te deranjeaza sa-si faca nevoile in casa pe pet pad-uri (sau pe langa..pentru ca e mic si nu stie ce si cum). Vaccinurile se fac din doua in doua saptamani, pana termini schema. Daca incepi la 6 saptamani cu vaccinul pentru parvo, la 8 saptamani te vei duce pentru al doilea vaccin care este rapel la parvo.La 10 saptamani se face vaccinul polivalent, DHPPiL, iar la 12 saptamani (3 luni) se face rapel la polivalent si imunizare pentru rabie.
Un veterinar in Craiova nu stiu. Eu sunt din Bucuresti. La cuparea urechilor nu ma bag. Mi se pare batjocura la adresa unei fiinte nevinovate care din pacate pica pe maini gresite. Mi-as dori sa stiu totusi de ce vrei sa cupezi urechile cainelui.

| RedNose a răspuns:

Vaccinuri o sa faca in numar de 5, de la o luna jumatate la 3 luni, din doua in doua saptamani+cateva deparazitari 1-2. Pana la terminarea schemei: 3 luni + 7-10 zile nu-l scoti afara fiindca risti sa se imbolnaveasca fiindca nu e imunizat.
De cupat trebuie sa ai mare grija fiindca nu orice doctor are simt estetic si risti sa-ti ciunteasca cainele. Cei mai buni medici sunt in Iasi si Deva. Eu am amstaff si sunt din Bucuresti,aici am gasit un medic foarte bun,a iesit un cupat pe placul meu,cupeaza foarte frumos,scurt, lung, cum vrei, te duci cu o poza, cum ai vrea sa fie urechile si face cum trebuie. Am vazut amstaffi, pitbulli si cane corso cupati acolo si aratau foarte bine. Eu am dat 400lei pe operatie si ce am mai mers la control mi-a luat cam 30lei, pe antiinflamatoare si antibiotic, iar cand ia scos firele nu mi-a luat un ban, acolo sunt doar medici tineri.
Intra pe www.pitbullclub.ro,poate gasesti caini cupati in Craiova si vorbesti sa-ti dea detalii, poti sa rasfoiesti si putin paginile ca sunt topicuri deschise cu privire la doctori unde poti sa cupezi in diferite parti ale tarii. Uite caine cupati urat:
http://amstaffromania.ro/Thread-King?page=5
http://pitbullclub.ro/blog/wp-content/uploads/2012/01/cuparea-urechilor.jpg
doar astea le-am gasit la ora asta(mi-e lene sa caut mai mult:D), dar fac tot felul de greseli, am vazut unul saracul, ii facuse urechile rotunde, ca la urs...