| Loker a întrebat:

MI-am luat azi un pisoi si e speriat rau. Nu stiu ce a patit la fostul stapan dar tremura mereu, fuge de noi, sta pitit, nu mananca, nu bea apa. Aveti idee ce as putea sa ii fac?

7 răspunsuri:
| GoldenZenith a răspuns:

Pisicelul tau e speriat? Dragul de el. ia l ușurel, apropie te încet, încearcă să il mângâi, lasa i mâncare în apropiere, poate când e singur vine la ea. Fa în așa fel încât să aibă încredere că nu îi faci nimic rău.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pisicile sunt foarte stresate atunci cand li se schimba mediul, are nevoie doar de timp ca sa se obisnuiasca. Ai putina rabdare cu el si nu il forta sa iasa daca el nu vrea, lasa-l sa prinda el incredere in tine. Poti sa-i cumperi piept de pui si sa-i fierbi daca chiar crezi ca nu consuma mancare. In cateva zile o sa se obisnuiasca si o sa te poti juca cu el.Al meu s-a ascuns prin toate locurile cand l-am adus acasa, cu ocazia asta am aflat si cat praf am sub mobila de bucatarie. laughing

| FlorinSalamNr1 a răspuns:

Asa am patit si eu ca mi-am luat un hamster. Primele 2 zile nu manca, nu se juca, fugea de mine si se speria. Dupa 2 zile a inceput sa manance si sa se joace cu mine, etc. Stiu ca hamserul si pisica nu au nimic in comun, dar poate se intampla la fel si la tine. Eu zic sa ii acorzi timp

| mimi a răspuns:

Pisoiul este stresat, caci se afla intr-un mediu care nu ii este cunoscut. Chiar daca a fost batut sau traumat la fostul stapan, daca va intelege ca esti de incredere se va calma. Daca il poti prinde, e bine. Tine-l in brate si mangaie blana incet, vorbind pe un ton jos. Spune-i cuvinte de mangaiere, lasa-l sa te miroase si daca poti, da-i sa manance ceva in timp ce sta in brate. Fii bun cu el si nu face zgomote sau miscari bruste caci se va speria si mai tare. Daca nu il poti prinde lasa-l sa se plimbe prin casa, sau chiar sa stea pitit cum spui tu, caci va iesi atunci cand se va obisnui cu mirosurile si sunetele noi.

| FLORENTINAndreea a răspuns:

Inca nu s-a acomodat. E printre oameni noi, nu va cunoaste pe niciunul. Lasa-i mancare si apa ca daca are nevoie se va duce singur. Daca peste cateva ore nu mananca si nu bea apa incearca sa il iei si sa ii bagi botul in mancare si apa.

| bestWallpaper a răspuns:

Increderea se castiga in timp, fii bland cu el, clar a fost batut inainte. animalele isi iubesc stapanii..nu fug de ei, trebuie sa te comporti dragut cu el si usor, usor o sa iti capete increderea.

| alexis47uyg a răspuns:

Asa a facut si al meu, a stat a scuns 3 zile dupa canapea, si iesea doar noaptea ca sa manance, e.t.c, iar acum are 10 ani si e foarte voios. Probabil ca doar ii e teama de mediul cel nou. Mai ai rabdare sa se acomodeze.