| Dynamix a întrebat:

Salut,mi-am luat un papagal ieri.El este specia ninfa, are 4 luni. Vreau sa stiu cum il pot invata sa vorbesca, si cand o va face? Funda+VOT

2 răspunsuri:
| Eoop23 a răspuns:

Buna! Eu am un papagal perus, si l-am invatat sa vorbeasca...iti raspunde la ce vrei.
Te pot ajuta...In primul rand cred ca este cam mare dar va invata si el/ea sa vorbeasca daca-i acorzi atentie.Eu l-am luat pe al meu de la o luna.
Trebuie sa-i repeti timp de 3 saptamani un cuvant, trebuie sa-i acorzi atentie, si sa vorbesti cu el prin casa, sa-l bagi in seama.
Sper ca te-am ajutat, funda?

| bubulina2012 a răspuns (pentru Eoop23):

1: Trebuie sa stai mult cu el ca sa capete incredere in tine.
2:trebuie sa ii repeti un cuvant de mai multe ori si si lungit(ex: buuunaa), silabisit(ex: bu-na) dar si normal (ex: buna). Dupa mai multe repetitii cu multa rabdare si perseverenta vei reusii sigur.Mai poti cauta pe internet ''Cum inveti un papagal cockatoo sa vorbeasca''. Dupa cum probabil stii nimfele sunt cele mai mici din specia cockatoo. Sper sa reusesti. Iti urez multa bafta! Normal de la un an, un an si cateva luni isi va da drumul sa vorbeasca si nu il vei mai putea oprii. Sper ca te-am ajutat si nu mi-am obosit mainile ca sa scriu atata degeaba happy. Funda+vot?big grin