| ionut123344 a întrebat:

Salut numele meu este Ionut.Si mentionez ca as vrea un caine dintre aceste doua rase : rottweiler/amstaff.Mentionez ca nu sunt la primul meu caine.Nu ar conta, dar vreau sa stou care este mai bland dintre aceste doua rase.Si nu ar cinta dresajul sau socializarea i leas face.As dori un caine de paza dintre aceste doua rase, nu pentru ca sunt agresivi, sau mar face mai smecher.As vrea unul ca sa fie marele meu prieten care latra.Care sar intelege mai bine cu cainii.Dau funda.Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| spiridus25 a răspuns:

Rottweiler

Personalitate Este un caine inteligent, curajos, ascultator, vigilent, darz. Protector si devotat neconditionat familiei, dar mai ales unei singure persoane, iar daca a fost socializat de mic cu copiii va fi un partener de joaca pentru acestia. Un rottweiler isi va apara stapanul si teritoriul pana la capat. Socializat de mic cu alte animale din gospodarie se va intelege cu ele, dar va avea o atitudine dominanta fata de alti caini. Este foarte agresiv cu strainii, dar accepta prietenii si rudele daca se obisnuieste cu ei.
Ingrijire Blana acestui caine nu necesita o ingrijire deosebita. Pentru indepartea parului mort, mai ales in perioada de naparlire, se recomanda folosirea unei manusi de cauciuc, mult mai potrivite decat una obisnuita. Este o rasa predispusa la contractarea diabetului care se manifesta prin pierderea in greutate, foame si sete frecvente.

Conditii de viata Acest caine este recomandat persoanelor cu experienta in cresterea cainilor si sa fie tinut in aer liber, in spatiu ingradit si cu posibilitatea de miscare. Are nevoie obligatoriu de dresaj si socializare.

Dresaj Deoarece are un caracter dominant, incapatanat, dresajul trebuie inceput de la o varsta frageda. El trebuie facut de o persoana cu multa experienta in dresajul cainilor, o persoana calma, linistita si echilibrata. Cainele trebuie sa invete ce are voie si ce nu are voie sa faca. Dresajul trebuie sa fie ferm si consecvent, cu o voce blanda dar sigura, sa fie laudat cand a facut ce trebuie. Ii place miscarea, alergatul in camp sau in padure, pe langa bicicleta, inotul, aportul unei mingi.

Utilitate Acest caine este ideal pentru munca de securitate si paza, pentru apararea locuintei, gospodariilor. Sunt niste companioni foarte devotati.

Amstaff

Personalitate Este un caine energic, curajos, loial, atent, galagios, tenace si dominant. Este foarte devotat stapanului si familiei acestuia, este prietenos si bland cu copiii si poate fi un bun membru al familiei. Este agresiv cu altii caini de acelasi sex, iar cei mai multi caini din aceasta rasa se vor intelege doar cu specimene de sex opus. Va accepta pisica sau alte animale din gospodarie doar daca a fost socializat cu ele. Daca nu a fost dresat corespunzator vor avea tendinta de a se bate cu alti caini.

Ingrijire Acest caine nu necesita o ingrijire speciala. Parul mort va fi indepratat din cand in cand cu o perie sau o manusa de cauciuc.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel ridicat de activitate si se va simti cel mai bine intr-o curte bine ingradita, langa o familie activa, cu experienta in cresterea cainilor. Ii place sa alerge pe langa o biciclata, sa se joace cu mingea, sa faca aport, sa inoate si sa sape. Se va adapta si conditiilor de apartament daca i se asigura miscarea zilnica de care are nevoie. Exceleaza in competitiile de agilitate si dresaj. Nu trebuie tinut la soare puternic

Dresaj Are obligatorie nevoie de dresaj de la o varsta cat mai mica. Trebuie invatat sa nu traga in lesa de mic, pentr a nu avea probleme cand va fi mare si va avea o forta foarte mare si va fi greu de stapanit. Este un caine inteligent, agil care intelege foarte repede ce i se cere. Dresat de mic poate acumula foarte multe infomatii si vor obtine rezultate deosebite. Nu trebuie antrenat pentru atac pentru ca un caracter agresiv innascut.

Utilitate A fost mult utilizat in America in perioada celor 2 razboaie mondiale, aparand pe afisele din acea perioada simbolizand curajul. Un caine celebru - Stubby ce a luat parte la razboiul Americii cu Franta in timpul primului razboi mondial, a fost cel mai decorat caine din istoria militara. Este mult utilizat pentru paza dar si ca animal de companie

5 răspunsuri:
| ridhimagupta a răspuns:

Din punct de vedere medical un rotweiller are un creier foarte mic, dupa 2-3 ani el nu isi mai recunoaste stapanul de aia si ataca.amstafful e un caine mai impulsiv, dar fata de rotweiller e un caine care se intelege intr-o oarecare masura mai mult sau mai putin de copii. orium toti vreti caini de rasa sa fa dati mari cu ei si nu imi spui ca nu-i asa ca atunci cand te vede un prieten sa te lauzi uite ce caine tare am.tu zici ca nu vrei sa te mandresti cu el sau sa fii smecher vrei un prieten mare care sa latre maidanezii nu va mai plac ei nu iti pot fii prieteni adevarati

| SüßesHäschen a răspuns:

Rottweiler, este un caine calm, curajos si loial.Am si eu unul si iti spun din propria exp. ca e un caine minunat. nu asculta toate prostiile despre aceasta rasa ca e una agresiva tongue cum ti-l cresti asa il ai laughing uneori poate avea momente in care sa maraie la tine, dar niciodata sa te muste. E foarte afectuos si se cunoaste faptul ca ma urmareste dintr-o camera in alta ☺ laughing. Al meu nu a avut nevoie de dresare, e foarte prietenos cu familia si cu vecini si prieteni cu care au socializat de cand era el mic. dar o sa fie rau cu persoanele care o sa le vada prima data deoarece totusi e un caine de paza si ar face orice sa isi pazeasca familia.Cand il scoti la plimbare ai grija sa nu prea dea fata in fata cu alti caini laughing nu va iesi bine laughing cumpara-i o boternita din aia in care sa-i pui la bot cand iesi cu el la plimbare. PACE (Y) :*

| ionut123344 explică:

Deci si amsttaf si rottweileri sunt buni ca si animale de companie si de paza?

| SüßesHäschen a răspuns (pentru ionut123344):

Da amandoi sunt buni ca paza.dar daca ai alege unul dintre ei 2 as spune Rottweiler-ul.

| ionut123344 explică:

Nu ridhimagupta, sa stii ca nu mas da mare.Am intrebat deoarece vreau sa imi cumpar unul din aceste doua rase pentru ca imi plac foarte mult.Dar recunoaste si tu, sa ai sa zicem un pittbul nu te-ai mandri cu el? Ce, tiar fi rusine cu asa un caine? Oricum mersi pentru raspunsuri.Dar mai astept indicatii va roog