| imStorm3r a întrebat:

Salut, pisica mea de cativa ani tot vomita pentru ca manca nemestecat dar nu am luat prea mult asta in serios.
Dar acum a vomat absolut toata mancarea, bucatile de carne erau intregi. Acum am zis sa fac o schimbare si va rog sa imi spuneti cum sa ii inlaturez acest obicei prost. Funda big grin

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

De vină, ar putea fi hrana pe care i-o dai, ori cantitatea de mâncare pe care i-o pui în castron. Dacă-i dai carniță, iar bucățile sunt mari, încearcă să o mărunțești înainte, cu un cuțit.
Îi poți cumpăra hrană umedă, care e special făcută pentru pisici. Nu-i oferi o cantitate mare, dintr-o dată, fiindcă dintr-o conservă îi poți oferi de trei ori/zi. Dacă-i umpli castronul, va mânca cu lăcomie și va vomita.
Încearcă și cu hrană uscată (boabe) pentru pisicuțe, sunt ușor de digerat.

9 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Pisica are problema cu stomacul sau cu digestia,dar mergeti cu ea la medicul veterinar sa o consulte! Sa nu dati bucatile de carne pisicii, ci sa dati o mancare speciala dedicata pisicii care contine bucati de carne de pui sau de ton! (Wishas, Kitekat, Sheila, etc...) dar deocamdata sa dati sa bea niste bucati de paine inmuiate cu mult lapte!

| oFataAnonimaa a răspuns (pentru untu):

Laptele provoacă diaree pisicilor.

| untu a răspuns (pentru oFataAnonimaa):

Nu se poate! La mine am doi pisici si le dau in fiecare seara cateva bucati mici de paine uscata inmuiata cu putin lapte! Nu am vazut niciodata ca pisicile mele fac vreodata diaree de la lapte! In rest mai mananca si bucatele mici de carne de vita,pui sau purcel putin fiert! Restul la vanat soareci, vrabii, pitigoi, porumbei, pui de nevastuici si le mananca pe loc!

Este dovedit stiintific ca laptele nu este bun pentru pisici, pisica matusii mele avea diaree de la el si pisica mea nu avea nimic dar dauneaza sistemului digestiv daca tin minte bine.

-Cu toate că celor mai multe pisici le place foarte mult laptele, acesta se poate dovedi a fi foarte dăunător pentru sănătatea lor. 
-medicii veterinari recomandă să nu dai lapte pisicilor în mod frecvent.
Sursa: http://pisicata.ro/pisica-bea-lapte-%E2%80%93-mit-sau-realitate

| untu a răspuns (pentru oFataAnonimaa):

Stiu asta, si nu-i dau laptele asa de des! rar, din cand in cand!

| Dumbi a răspuns:

Mesteca tu mancarea de pisici(sau ceva care sa semene cu mancarea e, si ea sa te vada cand mesteci si cand inghiti. Functioneaza, chiar daca suna ciudat, bebelusii/animalele iau din comportamentul altor animale/oameni si fac la fel. Si eu pana la 5 ani, mergeam in patru labe si ridicam piciorul langa un perete.laughing

| Onofrei_Gabi_Si_Deny_1979 a răspuns:

Mâncarea ar putea fi trecută printr-un Blander sau robot de bucătărie.
De vina ar putea fi mâncarea pe care o mănâncă sau cantitățile pe care le consuma.
(IN CALITATE DE DOCTOR VETERINAR VORBESC ACUM)
Cel mai bine ar fi sa-i cumparați Wiskas.Dar daca nu vreti sau bugetul nu va permite, continua-ți sa ii dați carne dar cum am zis trecută prin blander.
Seara ar trebui sa ii dati cubulețe micuțe de pâine înmuiate în lapte.Chiar daca nu ii place o sa trebuiască sa ii dati miere de albine.
P.S. Lapte consumat în cantități foarte mici.