Fă-i cunoștință în mod gradual: Introduci câinii într-un mediu neutru, cum ar fi o curte sau o parcare, și da-le voie să se obișnuiască unul cu celălalt în mod gradat.
Folosește recompensele: Folosește recompensele, cum ar fi mâncarea sau jucăriile, pentru a încuraja comportamentul pozitiv între cei doi câini.
Fă-i să se simtă în siguranță: Asigură-te că fiecare câine are propria sa zonă de siguranță, unde se poate retrage dacă se simte amenințat sau inconfortabil.
Fii atent la semnele de agresiune: Fii atent la semnele de agresiune, cum ar fi urechile în jos, coada înțepenită sau mușcături, și intervi imediat dacă observi acest comportament.
Cu răbdare și multă muncă poate fi posibil să devină prieteni buni.
Nu prea ai ce face problema este ca nu prea este indicat sa aduci un pui acasă pentru că celălalt câine matur e gelos e exact ca la copiii când apare un nou copil prin preajma, ceea ce poți face este sa încerci sa îi împrietenești cumva fără ai lasa prea mult singurii de obicei femelele accepta mai greu alt cățel prin preajma!
Bună!
Și eu dețin un caucazian și le cunosc destul de bine personalitatea. Sunt câini destul de posesivi cu stăpânul și cam încăpățânați.
Cu toate acestea, nu toți câinii sunt la fel.
Am trecut și eu prin experiența ta. Sfatul meu este să le permiți să se cunoască unul pe celălalt sub supravegherea ta și să ai mare atenție atunci când vine vorba de mâncare pentru că, de cele mai multe ori, "luptele" apar din cauza aceasta.
Cum am spus, fiecare câine este diferit, însă eu aveam un ciobănesc mioritic de 7 ani când am luat cățelușa caucazian și într-un final a acceptat-o pentru că au stat aproape non stop împreună și nu le-am separat niciodată.
Încearcă pe cât posibil să nu îi separi pentru că riști să te confrunți cu probleme serioase atunci când va crește și cel mic. Fii atent la reacțiile fiecăruia. Oferă-le aceeași atenție amândurora, încearcă să te joci cu ei și să îi faci să se placă unul pe celălalt.
Să îți trăiască amândoi! Toate cele bune.
anonim_4396 întreabă: