Da, nu îl mai ține in țarc. Încearcă. Ține-l în casă, dă-i drumul prin curte, plimbă-l mult. Nu îl ține înafara curții că ți-l fură.
In rest Poate Nu îi place in tarc, și de aceea este mai rece. Sunt foarte inteligenti, azi te poate ignora, mâine te poate linge. Cred ca este un manifest tu nu, te prinzi. Husky sunt foarte inteligenți. Mai ales că el este mic, și plin de energie.
Nici la dresaj nu are ce sa ii faca mare lucru. Taica-meu e dresor si de obedienta, si de munca dar din husky, malamut si samoyed greu reusesti sa scoti ceva. Rasele nordice sunt cunoscute drept caini foarte incapatanati, energici, independenti si cu dor de duca. Pentru un caine conceput sa parcurga zeci de kilometrii pe zi, la temperaturi sub zero grade impreuna cu haita cam cum este sa stea intr-un tarc de 5 metrii patrati, la 30 de grade, de unul singur? E prietenos doar in sensul ca nu este agresiv fiindca nu are instinctul sa isi apere proprietatea/ teritoriul dar nu este iubitor ( cel putin nu asa cum se manifesta alti caini).
Scoate-l la plimbari lungi, obligatoriu in lesa, pe trasee diferite, daca e posibil prin padure, liziere, campuri dar nu ii da drumul fiindca dus o sa fie. O sa incerce sa te traga dar la 5 luni nu are forta deci mergi pe drumul pe care vrei tu, nu pe unde vrea el. Asa ii mai consumi din energie, ii oferi stimulare mentala si creezi un raport de relationare cu cainele. Creeaza o rutina cu cainele sa stie ce sa se astepte zilnic. Daca cu mingea prefera sa se joace singur poti sa incerci cu acele frangii impletite si fiecare trageti de un capat sau alte jocuri care sa il oblige sa interactioneze cu tine.
E un caine frumos dar sa stii ca daca nu ai experienta cu caini dificili o sa si mult de furca cu el.
Am să încerc să fac rost de o frânghie si să îl pun la diferite activități pe care va fi nevoit să interacționeze cu mine, am văzut că a scris cineva că are 5 metri pătrați țarcul dar nu e adevărat, are 10 lungime și 3 lățime, iar dacă îi dau drumul în curte îmi rupe ceilalți căței din curte că mai am încă 3 pentru a,, păzi" curtea, și găinile, că voi rămâne fără ele, a omorât 6 găini până acum, cele ce i-au intrat în țarc.
Am spus eu dar indiferent cat de mare e tarcul trebuie sa te gandesti ca e o rasa conceputa sa alerge zeci de kilometrii pe zi, eventual tragand o sanie. Nu sunt experta in rase nordice, poate e cineva aici care se pricepe - eu la obedienta ii vedeam ca era cam degeaba si la partea de dresaj de specialitate nu i-am vazut niciodata.
Ar fi o varianta sa il filmezi de cateva ori, sa incarci filmuletele undeva pe net si sa ni le arati. As vrea sa il vad sa pot spune si eu o opinie fiindca sunt si iubitoare si detinatoare de animalute.
Mă găsiți pe Facebook cu numele Covidiu Marius Lepădatu, poza de profil este una cu mine si prietena mea
Eu zic că nu îi place de tine. Poate nu vrei să recunoști. Dar cam asta e cauza. Câinii se simt bine doar in compania anumitor tipuri de persoane, după caracterul lor. Îl poți vinde și să îți iei un câine mai deschis cum e un bichon, se adaptează bine și la rural și la urban.
Pai din moment ce nu are posibilitatea financiară de a îl duce la dresaj, nu are nici cum să își cumpere alt câine. Așa că modalitatea este să își ia un bichon de exemplu, pe banii ce ii ia de la vânzarea actualului câine. Este câștig pentru toate lumea, chiar și pentru husky pentru ca își va găsi stăpânul potrivit.
Husky este o rasa prietenoasa în general, chiar foarte prietenoasa. Depinde și la ce varsta l ai luat ca daca l ai luat de la 2-5 luni ceva nu e bine clar si cel mai bine este sa mergi la veterinar cu el ca la dresaj nu îl invata sa se joace. Dacă l ai luat la o vasta mai mare de exemplu 3-4 ani sau mai mult e clar ca ii e dor de fostul stăpân, ai grija sa mănânce și încearcă sa iti petreci timpul cu el, doar il mângâi usor pe care, te uiți în ochii lui, clipești lung (limbajul lor: nu iti fac nimic rău/esti in siguranță) si te pui pe un scaun langa el si doar stai în prezenta lui pentru 5 zile, după asta fa acelasi lucru, dar după ce stai pe scaun langa el 2 minute încearcă sa te joci cu el și sa nu uiți ca atunci când stai pe scaun sa ii dai atentie, sa vorbești cu el și sa il mai mângâi uneori dar sa nu îl faci sa se simta inconfortabil.