Cand vine perioada calda isi schimba blana.Atunci e bine sa il peri in fiecare zi cu o perie speciala.Sa nu apesi prea tare pentru ca poti sa il zgarii si sa faca dermatite.
Ca si mancare o recomand pe cea din cabinetele veterinare(purina, BOSCH, akana, proplan etc)
Fara mancare ca pedigree, chappy sau mizerii din comert.Fac dermatite si otite groazncie saracutii.
Fara porc( nici oase nici carne nimic) pentru ca face dermatite si otite sau mai rau obstructie intestinala( de la oase). Fara pui( oase) carnita fiarta e ok.
Fara ciocolata... oricat de mult se milogeste nu e ok.Mai bine ii dai unt de arahide(O lingurita si e suficient) sau fructe proaspete.
Eu la al meu ciobanesc germaan vara ii fac inghetata din iaurt cu fructe fara zahar eventual o lingurita de miere si stau langa el si am grija sa o manance incet sa nu se raceasca.
Nu stiu cat timp ai sa ii gatesti dar eu recomand mai mult macarea gatita decat granulele. Eventual orez sau macaroane fierte cu legume si carnita. Fara condimente.
Ar fi bine sa fie cu vaccinul antirabic facut anual si sa se respecte data din carnet.Nu exista tratament pentru rabie...
Nu trebuie sa aiba mancare la discretie pentru ca sunt catei pofticiosi si tind sa se ingrase foarte tare si ulterior sa aiba probleme cardiace, respiratori, renale, ficat etc.
Cauta pe net la varsta lui cata cantitate de mancare trebuie la o masa.
Baie doar vara sau daca e tinut in casa daca ii faci baie seara nu il mai scoti afara daca e frig sa nu raceasca.
Pentru blana recomand uleiul de somon( e vreo 8o de lei sticla in cabinete veterinare) si nu le cade parul aproape deloc si e si foarte sanatos.Ii dai cam o lingurita la 2-3 zile.
Sper ca nu am omis nimic si am incercat sa zic cam tot ce trebuie.
Sa te bucuri de blanos!
Buna am avut si eu un labrador daca are un an trebuie sa i dai de doua ori masa pe zi adica dimineata si seara.el nu trebuie periat doarce nu are blana mare dar poti sa ii dai tot cu un fel de perie mai plata cand vezi ca naparleste tare. poti sa i dai chapi sunt foarte bune granulele. daca este de rasa pura scriemi
Nu este un catel foarte pretentios (mananca cu ce il obisnuiesti),sunt cele mai iteligente rase canine fapt pentru care pot fi foarte usor de dresat, nu are probleme cu schimbul temperaturii mici sau mari (cum e la husky), sunt foarte prietenosi, devotati, au un sistem imunitar foarte puternic si altele. Poti citi pe internet curiozitati despre Labradori.
Nelutuborda întreabă: