| Alex323423 a întrebat:

Salut, tocmai ce mi-am cumpart un hamster si nu stiu daca e normal sa manance rumegus in sensul in care are de mancare.L-am cumparat acum o ora si am vazut ca in labutele lui are rumeguj si manca din el. Ce sa fac?

4 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Hamsterii trebuie sa rontaie tot timpul, pentru a evita cresterea excesiva a danturii, ceea ce le poate cauza mari probleme.
Esti sigur ca il mananca? Poate doar il rontaie, iar ulterior il scuipa. Hamsterii fac asta pentru a-si crea un loc mai confortabil.
Ca sa scapi de griji, ar trebui sa renunti la rumegus si sa pui alt material mai putin nociv. Un posesor de hamster a povestit ca animalul de companie a avut probleme respiratorii din cauza rumegusului rontait si s-a ales cu cancer la plaman.

| Genevaaa a răspuns:

Da,hamsterii rontaie mult... e normal. chiar daca nu e neaparat sanatos dar nu cred ca poate fi neaparat ceva grav care sa il afecteze. Si eu aveam porcusor de guineea si manca din orice, hartie, lemn. Dar asa sunt rozatoarele nu prea ai ce sa le faci

| lintemaria a răspuns:

Buna! Am si eu de un an un hamster Djungarian, este complet normal pentru toti hamsterii sa isi depoziteze asternutul in saculetii din obraji ca sa isi faca cuibul dupa aceea. Totusi nu recomand remegusul ca asternut, multe din brandurile de rumegus pentru rozatoare care se gasesc in Romania folosesc lemn de rasinoase ( tipul asta de lemn produce infectii respiratorii ) fara sa mentioneze explicit pe ambalaj ( de ex Chipsi ). Cel mai bun asternut este acela format din pelete moi de hartie, cele care arata ca popcornul aproape. Tin de cald iarna, sunt foarte moi, acopera mai bine mirosul si nu exista riscul ca atunci ca hamsterul sa se raneasca cand pune umplutura in obraji ca sa o mute la cuib. Rumegusul poate sa ramana blocat sau sa ii dea reactii alergice, e cel mai usor sa il eviti pur si simplu. Eu am acest asternut https://www.maxi-pet.ro/......l-1kg.aspx din pacate acesta este singurul site din Romania care il are. Pe langa asternutul asta din hartie, mai poti cumpara odata la cateva luni pungi din acelea mari cu fan cu papadie sau ierburi pentru iepuri, si sa il pui ca asternut. Il recomand pe cel Vitakraft cu papadii, paiele nu sunt asa de maruntite si nu e riscul unei infectii respiratorii. Daca auzi ca hamsterul tau face niste zgomote ca niste ticaituri sau stranuturi, trebuie sa ii schimbi asternutul urgent. Sper ca te-am ajutat

| Daria555 a răspuns:

Da,in general, hamsterii sunt obisnuiti sa roada.Un hamster nu cred ca ar manca rumegus deoarece nu i-ar placea.Am si eu un hamster dar el rontaie rumegusul iar dupa il scuipa.Sigur il inghite? Daca il inghite schimba rumegusul ori verifica la un feterinar sa ii vedeti dantura. Poate il deranjeaza ceva.