Invers. Ține pisica afară și puiul in casă. Afară devine ținta altor pisici.
Dacă nu ai experiență cu creșterea puilor, nu prea sunt șanse să supravietuiască. Trebuia să iei pisica repede, cand il fugărea, urmarindu-l de la distanta suficienta, exista posibilitatea ca puiul sa isi cheme mama, iar aceasta sa il caute, dar nu se apropia din cauza prezentei oamenilor.
E măricel? Are pene? Mănâncă/bea singur apă, ori trebuie ajutat? Oferă-i căldură, il poti pune intr-o cutie goală, pe o pătură pufoasă, acoperă-l ușor incat să nu se sufoce, in timpul noptii (era de preferat sa il asezi pe un pet cu apă călduță), dar fixat in asa fel, incat puiul să nu alunece pe! ângă pet...
Avea nevoie de laptele matern din gușa mamei lui, dar găsesti si ceva inlocuitor pe la farmaciile veterinare. Și trebuie dat cu seringa de 5 (fără ac), de preferat era o seringă pentru insulină cu ac detașabil, si se dă usor, cate putin, la coltul ciocului (pentru a nu se ineca). Și hranit din doua in doua ore, tot câte putin.
Poti sa-i dai si Polivit (tot de la farmacia veterinara), 1/2 calciu lactic de la farmacia umana, făcut pulbere (ăsta e pentru întărirea oaselor).
Necesită răbdare si istetime. Sa dea Dumnezeu sa-ti traiasca, iar când invata sa zboare, sa il eliberezi in natură.
Decât să îți moară in palme, mai bine oferă-l unui veterinar (o doctorita, femeile sunt ceva mai migăloase), care e dispus(ă) sa il ajute. Sunt destui care nu au răbdare si nici timp, să il crească, depinde de om.
Să îți trăiască și să auzim de bine...
Poti merge la un veterinar. Si da, incearca sa tii motanul departe de pasare, macar pana decizi ce doresti sa faci cu mierla.
Dacă nu ești dispusă să crești o pasăre căzută din cuib, nu mai interveni, lasă natura să își urmeze cursul.
Dacă puiul a început lecțiile de zbor, îl poți hrăni cu fâșii subțiri de carne crudă, semințe, și obligatoriu o adăpătoare la dispoziție permanent.
Poți încropi cuibul într-o cutie de carton suficient de mare.