| Costy_Regele_1991 a întrebat:

Am niste nelamuriri legate de peştii mei caraşi, dar mai întâi să vă povestesc totul.Deci pe 1 octombrie am cumparat 2 peştişori din Hornbach unul roşu cu alb şi unul auriu complet.Erau destul de mici nici acum dupa 2 luni de cand i-am cumparat parca nu au mai crescut au în jur de 5-6 cm, ma rog îi țineam într-un bol de 5-6 litri şi o planta şi îi hraneam cu fulgi, doar ca ei în mare parte din zi stateau sub planta aia şi nu erau prea activi dar cand le scoteam planta înnotau parca mai veseli prin bol.Ei bine timpul a trecut iar acum 3 zile sambata pe 2 decembrie mi-am mai luat un peştişor gri(e superb) tot din acceaşi rasa cu ceilalți şi tot din acelaşi magazin, am mai cumparat din alt magazin o planta din plastic şi un fel de cutie/recipient/caserola pentru haine, carți, jucarii etc cu capacitatea de 31 de litri ca sa pot sa le fac un mediu mai mare şi sa nu-i mai țin înghesuiți e foarte spațioasa(pare ciudat nu stiu de voi dar mie nu-mi convine sa dau 2 milioane pe un acvariu simplu de vreo 10 litri cand pot sa improvizez). Totul bine ok am umplut acea sa-i zicem cutie pana la jumatate cu apa statuta de 2 zile cum mi s-a spus am pus peştişorii plantele şi s-au împrietenit destul de repede toți 3, problema e ca peştele nou gri e destul de sperios cand ma apropii, înnoata şi se loveşte de marginile cutiei dar ma rog e de plastic şi nu cred ca se răneşte, aşa e pana se obişnuieşte cred.Alta problema e cu mâncarea cand pun fulgii la suprafața apei ăia 2 mai vechi vin şi mănâncă singuri de la suprafață dar cel nou sta mereu la fund nu prea vine la suprafața sa manance aşa ca îi imping mancarea cu un pai sa se duca la fund unde sta el. Începe sa ma îngrijoreze doar ca ma gandesc oare nu trebuia sa moara pana acum daca nu ar fi mancat nimic? E posibil să moara? Va rog sa mă ajutați cu nişte sfaturi pentru ca m-am ataşat mult de el şi nu vreau sa-l pierd sad Daca din ce ați citit aici vi se pare ca fac ceva greşit va rog sa-mi spuneți dar fara să mă jigniți, mulțumesc!

1 răspuns: