| Stefan_Ionut_Danyel_1989 a întrebat:

am o intrebare va rog sa imi dati un rasp, am un calut, cal.care l'am potcovit acum 4 luni si problema este ca imi cam schoapata nu stiu poate este atins sau pote la sucit el. dupa cc 400 de metri incepe sa schopata dar dupa iar 500 de metri nu mai are nimic, ma puteti ajuta va rog

15 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Inainte de merge la veterinar, cauta mai intai la potcoava; e posibil sa i intrat ceva acolo.

| Stefan_Ionut_Danyel_1989 explică (pentru Fatamuntilor):

Am cautat nu am gasit nimic l'am curatat tot nimic nu stiu ce sa mai fac veterinaru a zis ca nu stie

| RTDRomania a răspuns (pentru Stefan_Ionut_Danyel_1989):

Vezi nu e cuiul ruginit sau sa aiba ceva potcoava, sa nu fie bine pus sa aiba ceva, ca sigur il deranjeaza

| Stefan_Ionut_Danyel_1989 explică (pentru RTDRomania):

Faza este ca am dat aceea potcoava jos am lasat cateva zile fara ea dar am pus alta si cu alt potcovar dar tot asa face am intales de la altcineva sa ii pun si ceva intre copita si potcoava ca nu mai face asa dar tot schoapata chiar n stiu ce are. si imi pare rau de el de mi'se rupe sufletu ca dupa ce incepe sa schoapata il opresc si ma dau jos la el si se uita la mine parca mi'ar zice ce il doare

Si dortorul nu a vazut sa nu aiba vreo infectie la copita sau sa aiba vreo problema cu piciorul?

S-a uitat doctorul si a zis ca poate este atins dar nu stie ce sa faca...chear nu stiu ce sa mai fac voi cauta alt doctor ca nu vreau sa il pierd...

| RTDRomania a răspuns (pentru RTDRomania):

Daca e ii intreb pe astia de icia care au cai ce poate avea ca pe unde satu eu in Spania sunt multi si ii zic si poate stiu ei, ce tip de cal e?

Asta nu pot spune doar ca nu mai este armasar greutatea iar nu o stiu are gatu scurt. si mai mult nu stiu. daca poti sa ma ajuti te rog ca nu stiu ce sa mai fac

Macar ani cati ani are si culoarea

Aproximativ cam 6- 7 ani si culoarea moroniu inchis spre negru

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu siguranta il incomodeaza ceva. Verifica/i potcoavele.

| RTDRomania a răspuns:

Se poate sa fie atins, mai bine adu un veterinar sau du-te tu la el cel mai bine e sa il verifice, nu se stie poate ajunge la creier si la revedere

Am adus un veterinar si a spus ca el nu stie. la fel nici eu, nu stiu ce sa ii mai fac faza este cum mai spusei ca nu schoapata tot timpul presupun ca se forteaza sau bate cu copita in asfalt si rana de la cui daca a fost atins ii cauzeaza? nu stiu ce ar putea avea

Incearca daca poti sa ii scoti potcoava daca se poate daca nu dai cu spirt dau desinfectant si bandajeazal si lasa-l bandajat cateva zile si dupa ce ii dai bandajul jos incearca sa mergi cu el prima data tu jos cateva minute incet dupa aia pe el si din ce in ce mai repede si vezi poate isi revine(daca da sa imi spui si mie vestea)

Asta cu spirt nu am incercat voi incerca si asa dar daca il las cateva zile nu prea imi mai scoapata. poate este atins sau eventual putin zgariat dar ce nu ii mai trecea pana acum ca sunt aproape 4 luni bine am mers aproape zi de zi pe el