| Ivanova a întrebat:

Salut,TPU,am o mare problema.Cainele meu a murit acum câteva saptamâni, dar nu asta-i problema.Problema este ca matusa mea a găsit un cățel ce ii seamănă leit si vrea sa-l dea.Parintii mei nici nu vor sa audă pentru ca mai avem doua pisici(care sunt ale mamei,ce-i drept) si doua catele(acestea doua le-a luat tata mai mult din necesitate si nu ma simt atașata de ele). Stiu, ve-ți spune ca sunt ridicola etc. dar nu este așa.De fiecare data cand ma gândesc la acel cățel ma face sa sufăr la gândul ca părinții mei refuza,pentru ca atunci cand ma uit la el imi aduce aminte de câinele meu, lucru care imi sporește sentimentul de singurătate pe care il am de la moartea sa.Parintii mei nu au încredere in mine, deși am 15 ani si voi merge la liceu si chiar imi doresc sa am grija de catel.Va rog sa ma ajutați cu niște argumente solide si sfaturi bune in plus fata de chestia cu responsabilitatea si cum sa-i conving pentru ca bătutul la cap nu va merge cu ei!

1 răspuns:
| thewomaninwhite a răspuns:

Poti sa incepi prin a le explica ce sentimente ai fata de acest catel si apoi sa le garantezi ca esti dispus sa faci orice sacrificiu pentru a pastra catelul. Daca partea cu convinsul nu functioneaza, pur si simplu ia catelul si ascunde-l sau nu-i lasa sa ti-l ia.