| zzz_1061 a întrebat:

am si eu o intrebare.am avut un caine de talie mica, si din cauza ca nu puteam sa-l invat sa se ceara la wc l-am vandut ft repede, stiu ca nu e o jucarie, dar totusi stiu ca acum sunt mai responsabila si vreau sa-mi iau atul si am neveoie de niste sfaturi, cum sa-l invat la wc sau sa se ceara afara? niste metode de dresaj cine stie?

Răspuns Câştigător
| DoarOana a răspuns:

Buna zzz,
Presupun ca vrei sa ii pui ceva nisip cainelui tau in baia ta proprie. Daca vrei sa il ineveti sa se ceara la baie atunci urmareste-l cand vrea sa faca pipi si dupa ce a facut ia o carpa si inmoaie carpa in pipi dupa care o pui in baia ta in locul unde vrei sa isi faca treaba. Atunci, dupa miros el o sa se duca la locul respectiv si o sa faca treaba mica acolo.
Pentru treaba mare trebuie sa il urmaresti cand vrea sa faca asta si atunci cand il vezi sa il duci sa il pui in locul unde vrea sa faca, dar nu inainte de a-i spune "Nu-i voie! Afara". Daca repeti asta de mai multe ori o sa reusesti.
Nu ar trebui niciodata sa tipi la el sau sa il bati pentru ca poate ajunge sa ii fie frica de tine sau sa ii fie frica sa isi faca treburile de fata cu tine. Cand isi face treaba afara lauda-l si spune-i "Bravo!".
Daca vrei sa il inveti sa faca afara du-l afara la ore fixe si el va asocia ora plimbatului cu ora de facut nevoile.
Pe la varsta de 6 luni + cainele iti va da semnale ca vrea afara. Nu trebuie sa vina neaparat la tine sa te traga de mana dar va devini mai agitat si in unele cazuri va scheuna.
La farmaciile veterinare gasesti pampers cu diferite mirosuri daca vrei sa incerci si cu ele.
Pa, pa

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se cumpara pempars de la pet shop special pentru caini si apoi cand face stergi cu pemparsul iar apoi iti pui cainele sa miroasa la pempers si v-a sti ca acolo e locul unde sa faca(pe pempars)