| Cricy a întrebat:

am și eu o întrebare,azi verișoara mea și-a luat un Akita Inu japonez, și mi l-a arătat și mie.Mi se pare foarte drăguță cățelușa! Întrebarea e:mie imi place rasa ciobanesc german,dar verișoara mea a zis ca daca vreau imi da un pui, voi ce rasă alegeți?

Răspuns Câştigător
| Aela a răspuns:

Eu in locul tau asi alege ciobanesc german. Pentru ca: 1. Akita Inu este un caine mare. Si ciobanescul e dar e mai scund.
2. La maturitate lasa foarte mult par mai ales in perioada de naparlire.
3. Am un vecin care are Akita Inu si latra foarte mult si galagios.
4. Daca nu sti sa il educi el va face ce vrea si o sa te si muste probabil.
Sper ca te.am ajutat

| NatiNatalia10 a răspuns (pentru Aela):

Si eu am un Akita Inu(fata)si sunt de acord cu tine la 1 si 2 dar la 3 si 4 îți spun din experienta ca nu e adevărat. Cățelușă mea nu lătra deloc si rasa asta e renumita pentru acest lucru. Ca nu lătra mult. Vecina mea are un ciobănesc german si lătra tot timpul fara nici un motiv, lătra si pe stăpânii lui. Si de agresivitate la Akita nu se pune problema. La mine, cu oricine intra in curte se împrietenește.Sare pe el si îl linge. Ce sa zic. Daca nu musca un străin fix o sa muște stăpânul.Ca sa știi ca eu nu am auzit in viață un câine sa își muște stăpânul. Daca nu știi macar nu vorbi.

9 răspunsuri:
| Xaya a răspuns:

Chiar daca Akita Inu este literalmente adorabil, Vara te vei trezi cu blana peste tot, daca se ataseaza prea mult de tine va tine concert cand pleci de acasa si sunt foarte sensibili, ciobanestii germani sunt mai rezistenti. Daca iei Akita Inu vei avea multe drumuri de facut la vet.

| Cricy explică (pentru Xaya):

Mulțumesc

| NatiNatalia10 a răspuns:

Akita! Eu am o cățelușă Akita si o iubesc foarte mult.Dar depinde ce vrei de la acel câine.
Akita
Jucăușa,eleganta,frumoasa, cuminte (doar când e mica e un pic mai agitata, musca, sare pe tine ). Trebuie sa aiba un loc unde sa alerge, suferă de singurătate, nu o tine închisă (legată). Nu prea latra, nu e un paznic bun pentru ca se împrietenește cu oricine. Si daca ai fata si face aproximativ 5-8 pui de doua ori pe an si pe fiecare îi vinzi cu cel puțin 1000 lei e ceva.Îți spun din experiență.
În schimb daca îți iei ciobănesc german (are o vecina de a mea ) lătra mult,mie nu îmi plac urechile lor si, da, poți sa îl dresezi.
Si Akita se poate dresa dar eu nu am dresat-o pe amea. Ea știe doar când zic,, Treci la loc " sa meargă in țarc (doar când intra cineva in curte o închidem in țarc pentru ca sare sa se joace si te murdareste dar in rest e tot timpul libera), când îi zic șezi sta in fund si când zic jos sta culcat, doar atata.
De aceea spun ca ar trebui sa știi ce vrei de la acel câine.
Daca alegi Akita si ai vreo întrebare despre aceasta rasa intreaba-ma si o sa îți răspund cu placere.

| Cricy explică (pentru NatiNatalia10):

Da, as avea niste intrebari(acum am văzut raspunsul) Pot fi ținuți în casă(apartament ma refer, pot sa il tin si la curte dar la țară și o sa il vad rar) dacă ziua face multa miscare ziua? Verișoara mea a zis ca nu pot sa trăiască în apartament nici dacă îl scoti toată ziua afară. Citez acum: "Se sinucide, pur si simplu se mușcă până mor". A doua intrebare: Lasă mult par? A treia intrebare: Cat de bine pot sa fie dresați? A patra întrebare: Cat de impunători sunt? Vreau un caine impunător. A cincea întrebare: Pot să nu fie prietenoși cu străinii? Am citit pe internet ca e un caine care păzea oamenii si îi însoțea la vânătoare a de urși.

| Cricy explică (pentru NatiNatalia10):

A si, la ambele rase sunt urechile ridicate. :*

| NatiNatalia10 a răspuns (pentru Cricy):

Da pot fi ținuți in casa sau apartament deoarece nu prea lătra si așa nu vei avea probleme cu vecinii. Si OMG ce vârstă are verișoara ta. Suntem pe Pamant nu într-un film SF.Da cam lăsa par dar daca îi periezi si le faci baie des nu lasa.Eu pe a mea nu o prea periez si îi rămân smocuri de blana care când se scutura le împrăștie peste tot. De dresaj nu stiu ce sa zic. Poti sa-l duci la dresaj.Eu nu am dus-o pe a mea la dresaj si nu ți-aș recomanda sa-l ducui.Cunosc pe cineva care și-a dus câinele la dresaj si când la adus acasă parca era traumatizat. State mult timp privind nu mai avea chef de joaca,parca nu mai era el. Nu prea stiu ce vrei sa spui printr-un câine impunător dar daca te referi ca daca pare fioros,da pare fioros. Multa lume nu vrea sa intre la noi in curte pentru ca le e frica de ea. Este un câine fioros dar in același timp si elegant.A mea e foarte prietenoasa cu străinii. Lătra doar la pisici,alti câini si tigani( serios,probabil pentru ca țiganii merg cu câinii după ei dar in fine) la un singur om si-a,, etalat" agresivitatea. A intrat un om cu cârje in curte, ea era in țarcul ei si cred ca daca era libera îl sfâșia pentru ca nu am vazut-o niciodată așa nervoasa. Sarea pe țarc, lătra, credeam ca rupe țarcul.Cam atât am avut de zis. Daca ai neclarități scrie-mi.

| CreativeQadas a răspuns:

Ideea e ca akita inu are nevoi de disciplina si daca nu iti dedici timp sa il educi nu as recomanda sa iti iei

| Cricy explică (pentru CreativeQadas):

Crede-mă,am avut 2 husky si erau foarte bine dresați.Mentionez ca rase e greu de dresat si ca nu i-am dus la dresaj.