Buna.
Catelusul tau are multe probleme si trebuie sa il vada de urgenta un veterinar.
In legatura cu labuta, s-ar putea sa se fi lovit sau sa fi avut atac cerebral ( dar ma cam indoiesc ca e mult prea mic), poate sa fie si lipsa vitaminelor sau a mineralelor din organism, dar asta ti-o spune doar un veterinar, dupa un consult.
Legat de urinat, este racit sau are o infectie urinara, si din nou trebuie dus la veterinar.
Iar legat de decojire, poate sa fie o alergie, dar si o boala de piele, si asta tot veterinarul o sa iti spuna dar si tratamentul adecvat.
Fugi cu el la urgenta, nu mai sta asa, ca se poate agrava, are mai multe probleme de sanatate, nu doar una, si necesita vizita la veterinar. Nu stiu daca i-ai vaccut primul vaccin, sau deparazitarea interna sau externa, dar are nevoie si de aceste lucruri pentru a fi sanatos.
Vaccinurile nu i le-am facut eu, ci persoana de la care am cumparat catelul, acesta mi-a spus ca nu are nicio problema, il pot scoate afara, mananca orice si chiar nu avea nimic, de 2zile au aparut aceste probleme (eu il am de 4zile si il tin in apartament la bloc).
Nu trebuie scos afara pana nu isi termina schema de vaccinare, el inca nu este imun la boli, in special paraviroza si rabia ( care se fac ultimile) si dupa vreo 3-4 zile poti sa il scoti afara dupa ultimul vaccin, atunci capata imunitate organismul.
Deci incerca sa il vada un veterinar pentru a trata corect problema, si cat mai repede.
Da stiu, de aceea nu l-am scos pana acum afara, nu i-am facut baie deoarece ii reduce imunitatea, maine la prima ora va fi conusltat de veterinar, ne-am atasat foarte mult de el si il vrem cat mai sanatos.Mi-a spus un prieten(are un Rottweiler de 4luni) si mi-a spus ca asa a patit si el la catelusa si este datorita cresterii rapide. Multumesc pentru tot ajutorul!
Nu ai pentru ce.
Da, baia nu se face decat dupa ce termina schema de vaccin, si daca este necesar, in generar puii nu miros, si nu trebuie spalati, pielea lor e mai sensibila si s-ar putea sa o iriti. Daca e musai sa il speli, sa o faci cu un sampon pentru caini, are un ph neutru, fata de sampoanele noastre.
GabiGbr1 întreabă:
frumusica94 întreabă: