| Com3 a întrebat:

Am un catelus de 6-7 saptamani ( aproximativ ).
Si deseara vreau sa-i fac baie. insa nu stiu cum v-a reactiona e posibil sa se raceasca? sau am vreo sansa sa stea cuminte? laughing
Inca ceva. ce fel de sampon ar trebui sa folosesc? trebuie neaparat unul special pentru animale?

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Buna. E mult prea mic pentru baie dupa varsta de 5-6 luni e indicat sa ii faci baie, poate sa raceasca si sa faca pneumonie. Cand ii faci baie pentru prima data fa tot posibilul sa nu se sperie, vorbeste cu el, mangaiel si sa nu ii dai apa pe cap ( nu are voie apa sa intre in urechi). Pentru un sampon, te sfatuiesc sa te duci la pet shop, au sampoane speciale pentru caini ( au ph-ul mult mai mic decat sampoanele noastre), iar pentru uscat, sterge-l cu un prosop, apoi inveleste-l intr-o patura, sa nu il usuci cu feonul, curentul de aer cald ii face rau la piele si s-ar putea sa se sperie din cauza zgomotul iar apoi o sa planga mereu cand vrei sa ii faci baie ( ramane cu aminterea ca baiea te sperie, de aceea conteaza anorm prima baita, sa ai grija sa nu se sperie). Caini au nevoie sa fie spalati la un interval de 2-4 saptamani ( nu mai devreme deoarece poti sa ii iriti pielea).

2 răspunsuri:
| Anna0111 a răspuns:

Heii, am si eu un bichon de 4 luni. Ii fac baie de 2 ori pe luna. Ca sa nu raceasca trebuie ca imdiat dupa spalare sa-l usuci bine. Poti incerca si cu feonul. Mergi la veterinar si le ceri sampon de caini junior. Daca il speli cu sampon de oameni poate face alergie sau nu o sa se curete foarte bine. Aa..si nu stiu sigur daca o sa stea cuminte mai ales ca e prima spalare. Ai grija sa nu-i bagi apa in ochi. Sper ca te-am ajutat! happy

| Cosmina1206 a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa ii faci baie la o vârsta asa mica. Daca vrei e posibil sa răcească, daca e de talie mica dar depinde de fiecare câine. Iti recomand șampon pentru par alb daca e alb, par negru daca e negru etc. Pe câinele meu il duc la concurs si cred ca si câinele tau, daca e de companie, merita putin răsfăț happy