La al meu nu prea ii plac jucariile, iar pe mancare dau undeva la 100 lei pe luna, fiindca nu ii iau nici bobite extrem de scumpe ( premium ) dar nici ieftine. Eu unul ii dau friskies ( bobie semi-premium, naturale ), astea mi le-a recomandat veterinarul si din cate am vazut si pe net sunt foarte ok, si ii plac si cainelui. Acum depinde si de pretentiile pe care le ai pentru acel caine, costul poate sa creasca sau sa scada
Depinde cand ii faci vaccin-ul. In general se fac intre 2 luni si 4 luni, si se fac mai multe. Eu am adoptat un ciobanesc belgian, si cum el avea deja 4 luni, i s-a facut un singur vaccin ce le continea si pe celelalte. Costurile per vaccin vin in functie de cabinetul veterinar la care le faci. Eu am platit undeva la 250-300lei cu tot cu microcipare, inregistrare in R.E.C.S + carnet de sanatate. Cat despre mancare, un sac de 10kg o sa iti ajunga o luna, sau poate chiar mai mult, in functie de cat mananca si catelul. Eu unul la inceput ii facusem program de masa, si ii dadeam o anumita cantitate recomandata de veterinar, dar acum de curand am inceput sa ii las la discretie mancare ( adica sa aiba mereu in bol ) si mananca exact cat ii e lui foame sau cat vrea.
Cat despre costuri, dupa ce ai terminat cu vaccin-ul / vaccin-urile, costul se rezuma doar la mancare, perie, sampon, bolurile pentru apa si mancare, zgarda si lesa. Un sampon te tine cam jumatate de an, facandu-i baie lunar. Peria ramane aceeasi. Zgarda si lesa i le schimbi cand simti tu nevoia ca trebuie. Iar bolurile raman aceleasi
Eu am carnet de sanatate, microcip si toate alea! Tu cat platesti pe luna cu el? Mancarea cat o jucarie toate astea?
La al meu nu prea ii plac jucariile, iar pe mancare dau undeva la 100 lei pe luna, fiindca nu ii iau nici bobite extrem de scumpe ( premium ) dar nici ieftine. Eu unul ii dau friskies ( bobie semi-premium, naturale ), astea mi le-a recomandat veterinarul si din cate am vazut si pe net sunt foarte ok, si ii plac si cainelui. Acum depinde si de pretentiile pe care le ai pentru acel caine, costul poate sa creasca sau sa scada
Pentru vaccinuri recomand nobivac. cele de la biocan au avut cateva loturi prost facute si catelusi au facut parvo..sunt mai scumpe dar le faci doar la inceput.Un vaccin e in in jur de 30-50 de lei..sunt 5 vaccinuri si trebuie respectata cu strictete schema. Daca medicul zice peste 16 zile peste 16 sa mergi.Nu vrei ca blanosul sa faca boli mortale.
Dupa aia in fiecare an se face un vaccin antirabic.e in jur de 15-30 in functie de producator.
Ca si mancarica recomand procan, purina, BOSCH sau akana...dar in general mancare din cabinetele veterinare. Cele din kaufland, profi, lidl sunt doar soia si cainele nu se dezvolta cum trebuie si risca sa faca rahitism.Un sac de 10 kg de la procan e in jur de 60 de lei..depinde de cabinet si de adaosul lor. Daca stai la casa trebuie sa ii faci o cusca din lemn destul de maricica si izolata termic. Eventual un tarc dar cu podele de lemn..betonul ii tine frig.
Mai poti sa ii cumperi ulei de somon pentru blana.E in jur de 80 de lei o sticla si ii dai o lingurita la doua trei zile si o sa aiba o blana fff lucioasa, sanatoasa si nu o sa ii cada parul asa urat.
Restul(jucarii, perii de par, foarfeca de taiat unghii) ajungi pana in 100 de lei.
O alta alternativa pentru mancare e sa ii faci mancare gatita. orez sau macaroane fierte cu legume si eventual carne de pui sau vita..niciodata porc pentru ca fac dermatite si otite urate saracutii.
Poti sa mai ceri sfaturi si pe grupul de ciobanesc german de pe facebook.Tot acolo poti gasi si canise serioase.Nu iti recomand sa cumperi puiutul de pe olx sau din petshop pentru ca pot fi cu dispazie de sold.Cei din linia veche( cu fundu inalt) nu sunt chiar asa de predispusi sa faca.
Oricum felicitari pentru alegerea facuta si bun venit in comunitate cateilor ticalosi, manipulatori si golani.
Ane758 întreabă: