Iti sugerez sa-ti iei un bichon pentru ca ei sunt foarte activi si la 10 ani poti cauta pe net multe lucruri despre ei dar sa stii ca nu sunt chiar activi cand sunt pui(o lune) pentru ca atunci sunt prea mici la fel ca orice caine.
Eu iti recomand rasele shitzu,yorkshire terrier,bichon maltese, bichon frise, bichon havanese deoarece acesti caini din prima clipa in care te vad sar in bratele tale.Nu sunt caini care dorm mult.Sunt activi in timpul zilei si pe timp de noapte.Cand nu mai are ce face se culca.Sunt cei mai jucausi caini si sunt toti de talie mica.
Daca vrei una din aceste rase eu iti recomand sa-ti iei fata fiindca e foarte activa si mereu pusa pe joaca.Baiatul in schimb e mai linistit si doarme incontinu.
Sper ca te-am ajutat! Funda?
Boxer.
Am si eu unul si nu se satura de joaca.
Este foarte energic si iubitor.
Te intelege cand esti suparat, te bine dispune etc.
Este foarte precaut cu straini.
Acuma depinde de tine ce rasa iti place.
Eu ti'as recomanda un PECHINEZ... ca:
-nu ceste mai mare cam de o boxa, este jucaus si la 84 de ani( a meu are atat si ii activ ca un bebelus)
-este ft dragut si prietenos. (EX:pr mea cand a venit la mine, a mers la catel, si nu i'a luat mai mooolth de 5/10 min sa devina ft boni pr, si chiar sare pe ea cand o vede... a fost ft draguta cu el)
-are o blana fina si catifelata, pe care o poti pieptana ft simplu si arata impecabil.
-are niste ochisori ft draguti, mari si negri, si parca' is facutzi cu creion de ochi, asta ajutandu'te cand vrei sa obtii ceva.
-este ft frumyx' si haios(se targe pe fund, invat ft repede trucuri
8-> )
-are blana galbena, maro, roscata, negru, combinatie si multe alte trasaturi adorabile. :>
poti sa vezi cum arata pe:
http://www.google.ro/......tp?/imgres
adorabil... nu? :D
poti citi mai multe pe: http://www.caini.org/rase-de-caini-Pechinez.htm
SUCCES :*
Clar preferatii mei sunt Bichon Maltez
uite informatii despre el...este adorabil:
Cateii din rasa Bichon Maltez sunt de talie mica si au corpul acoperit de la cap pana la picioare de o manta lunga, matasoasa, alba, care nu naparleste si este formata dintr-un singur strat. Desi cantareste la maturitate intre trei si patru kg este plin de calitati si de vigoare. Origine: Bichon Maltez de Vanzare, Catei de rasa, Bichon Maltez de Vanzare, Vanzari Bichon Maltez de Rasa, Vanzari Caini de Rasa, Vanzari Caini, Catei de Vanzare, Bichon Maltez de Vanzare. Cateii Bichon Maltez pot fi considerati ca facand parte din aristocratia lumii canine si sunt o rasa antica ce a purtat diverse nume de-a lungul veacurilor: cainele antic al Maltei, cainele doamnelor romane, terrierul maltez. In ultimul secol a inceput sa i se spuna simplu Maltez si originea lui nu a fost inca elucidata, una din variante sustinand ca e originar din Asia, descendent al Terrierului Tibetan. Multi leaga numele catelului Bichon Malez de insula Mala din Marea Mediterana. Infatisarea rasei: Cainii de rasa Bichon Maltez de Vanzare au trupul compact, a carui lungime este egala cu inaltimea la greaban. Nasul lor negru se poate depigmenta pe parcursul sezonului rece si sa devina roz sau maro deschis, acest fenimen numinduse Nas de Iarna, prin expunerea la razele solare isi va recapata culoarea initiala. Corpul e acoperit de blana...
Acum depinde si unde stai pentru ca un husky sau un chow-chow ar fi frumos si jucaus dar este destul de dificil (nu imposibil) de crescut in apartament, ce fel de talie ai prefera sa aiba cainele? Atat un pechinez cat si un golden retrever sau labrador sunt frumosi si jucausi dar sincer mai mult mi-ar placea sa ies prin oras cu un labrador (parere personala). Niste rasae care s-ar potrivi si in apartament si in curte, nu foarte greu de intretinut, jucause chiar si la varste mai inaintate dar care necesita miscare fiind destul de active sunt cocker si dalmatian
Bună! Danger, cel mai bun cîine de companie, este Teckel (Dachshund, şoricar). La origine câine de vânătoare la vizuină, cu timpul a devenit unul dintre cei mai căutaţi câini de companie, tocmai pentru calităţile sale. Dimensiuni rezonabile, mănâncă puţin, vioi, puternic, fidel, sociabil, jucăuş, şmecher, şantajist sentimental, actor, fiară, tovarăş nelipsit de lângă tine, oriunde şi oricând. Dacă nu ai timp de el şi urmează să stea ore în şir singur în casă, fără supărare, nu îţi lua câine. De orice rasă ar fi va suferi. Dacă ai curte, e altceva, dar atunci ia un teckel cu părul sârmos sau cu păr lung, ca să-i ţină de cald la iarnă. Orice rasă vei lua, îngrijeşte-l şi nu îl lovi!
Dacă vrei un plus de informare, dacă vrei să te distrezi ori să te relaxezi, dă click pe http://lecturirecenzate.ro/ Acolo, la reţeta de ciuperci umplute (aşa s-a nimerit!) poţi să-l vezi pe ultimul nostru teckel, care, după 16 ani de viaţă, s-a dus în raiul căţeilor...
Pai, spune si cat de mare ti-ai dori sa fie? Si ce buget ai pentru achizitionarea lui? Sa iti putem da raspunsul in functie de posibilitatile tale.
Stii bichon gasesti peste tot dar un Metis sau un Haski ar fi perfecti pentru ca au o fira jucausa la batranete si sunt foarte scumpy!