| kilometru0 a întrebat:

as vrea sa-mi iau câinele cu mine în Italia, este vorba de un bichion havanez în vârstă de 1 an! PProblema este ca merg cu autocarul și durează ceva timp tot drumul și mi-a frica sa nu îi fie rău că na, șoferul nu poate opri mereu! Am nevoie de sfaturi și de păreri!

3 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Initial,informeaza-te daca poti lua animalul cu tine,in autocar.
Pe urma,fa-i toate vaccinurile si mergi la Directia Veterinara Judeteana sa-l vada si sa-ti elibereze un fel de pasaport cu care poate sa treaca granita.
Si,nu in ultima instanta,ocupa-te sa ai tot ce iti trebuie pentru transport si confortul cainelui,esti stapanul lui si pe deplin responsabil,nici soferul,nici restul de calatori nu trebuie sa fie deranjati de prezenta lui.
O cusca in care sa stea comod,pampers pe care sa-i schimbi de cate ori e nevoie,pungi pentru gunoi,pungi pentru cand ii este rau,servetele umede ca sa cureti orice,apa proaspata, mancarea preferata si rabdare.
Trebuie sa fii pregatit sa preintampini orice situatie legata de catel, ceilalti nu te pot ajuta sau nu o vor face, tu esti singurul pe care trebuie sa te bazezi.
Realizeaza toate astea si gandeste-te daca e bine sa-l iei cu tine sau nu...
Dar incepe prin a te informa la compania cu care pleci, daca accepta sa transporte si catelul si daca nu ai ceva de platit in plus.

| mgtow a răspuns:

Nu te lasa sa iei cainele cu tine in autocar, te bagi in vorba cu cineva serios sa te calmezi asa

| jamal000 a răspuns:

Nu stiu daca este permisa plecarea cu animale de companie pe autocar dar sincer nici nu as recomanda mai ales ca e distanta mare ana in Italia indiferent de oras. Plus ca tb sa ai toate actele si vaccinurile la zi pentru a iesi cu el din tara. Lasa-l in grija cuiva pana te reintorci.