Ceau
Studiez medicina veterinara:
Un caine nu ar trebui sa muste si sa maraie la propriul stapan!
Se pare ca tu nu ai impus autoritate in fata lui, el te vede ca fiind slab si te chiar domina!
Eu iti recomand sa ii cumperi o lesa flexibila arata asa: www.almiracluj.ro/catalog/tag/lesa-flexibila
Ii permite sa se indeparteze doar cat vrei tu de mult, cel/cea de la pet shop iti vor explica cum sa il folosesti.
Daca mi-e catelul care l-am adoptat recent mi-ar face asa ceva l-ar astepta o pedeapsa buna.
Cand face ceva ce nu iti convine corecteaza-l spunand: Nu-i voie, pleaca de acolo! (Avand o voce impunatoare si putin mare).
Daca maraie sau vrea sa muste l-as lovii (nu foarte tare) peste bot si as tipa la el: Heiiii! Ce ai? Vrei sa ramai pe strada?
Sau in spate langa coada, daca il lovesti la fund pisca. Exact ca si la noi.
Desigur ca se poate imbolnavii de la oasele care le mananca de pe jos..Chiar foarte usor, nu trebuie sa iti fie frica de propriul caine!
Poti lua de altfel un bat gros prin care cand maraie sau vrea sa muste sa il lovesti usor cu el astfel sa prinda frica si cand face ceva sa ii arati batul sa se potoleasca, nu am patit cu cainii mei sa maraie la mine. daca le pun mancare si le iau asta e, indura si gata.
Oasele nu sunt intocmai bune pentru ca contin aschii care ii raman in gat.
Dar ii poti da gaturi de pui. 1 kg e 4 lei, trebuie tinute acoperite la frigider (nu congelator), sunt mai bune decat bobitele.
Cand are 1 an ii poti da crude dar pana atunci te sfatuiesc sa ii fierbi cate 3-4 gaturi vreo 20 de minute, mai bagi furculita in timp ce fierb uneori sa vezi daca intra prin os..si daca intra inseamna ca a fiert bine, de astfel poti sa-i adaugi in apa cand e gata o jumatate de lingurita mica cu Sare, doar o jumatate! Si sa lasi sa se bage in oase 2-3 minute dupa care clatesti oasele si le lasi putin in apa rece sa se raceasca.
Pentru mai multe sfaturi - Sunt aici!
Succes si O zi placuta! :)
Multumesc mult, a marait la mine doar pentru ca am vrut sa ii iau osul cred.Acasa nu s-a mai intamplat si nici acum nu se intampla asa ceva.Asta s-a intamplat cam pe la 12:30 si cred ca ii era foame, pentru ca nici eu nu mancasem dimineata, nici lui nu ii dadusem pentru ca m-am trezit tarziu si am mers la plimbare, cu gandul de a manca amandoi cand revenim. Acum iarasi e "pisicuta" pe langa mine. Multumesc mult de raspuns. Dar ce s-ar putea intampla pentru ca am manca OASE DE PISICA / CAINE? Am decat 13 ani si tin mult la catelusul meu asa ca sunt foarte speriat...
Multumesc inca odata dar ce se va intampla cu el? Ce trebuie sa fac pentru ca a mancat OASE DE PISICA/ CAINE?
Oricand iti stau la dispozitie.
Daca nu prezinta semne ca ii este rau, vomita, scaune nu ai de ce sa-ti faci griji.
Mai face si al meu prostioare din astea, il las liber (locuiesc la oras) si mai gaseste cate un os il ia in gura si fuge de mine apoi il asteapta o bataita frumoasa.
Faza e ca ar trebui sa ii faci un orar cand sa manance, e mai bine sa il scoti afara dupa 20-30 de minute ce a terminat sa manance.
Iti sugerez sa procedezi astfel:
Te trezesti la 9 dimineata, pe la 10 juma ii dai sa manance dupa 20-30 de minute il scoti afara, va plimbati/jucati etc.
Ora 15 la fel, ora 20 la fel.
Ii dai 3 mese bune pe zi, Iti recomand gaturi de pui, sa ii dai sa manance cate 3-4 la o masa. Daca stau gaturile prea mult in frigider incep sa se strice cam dupa 4 zile si sa miroasa urat.
Fiind ciobanesc german trebuie sa manance consistent.
De altfel daca are toate vaccinurile facute e mai imun la boliv, se imbolnaveste mai greu.
Chiar daca e cuminte acasa si asa, odata ce a facut asta o poate face din nou si din nou, si cand creste sa nu-l mai poti stapanii.
Chiar daca e afara si e liber tot tu esti stapanul!
Important este sa te impui in fata lui, nu-ti fie frica de el il cunosti de cand era mic si el pe tine, tu l-ai ingrijit si el trebuie sa stie ca tu esti seful si foarte important sa nu-ti fie frica de el. sper ca te-am ajutat.
Mai am ceva de adaugat, chiar daca deja am dat Fundita, sper sa ma ajutati. Are de ce sa imi fie scarba de el, acum, dupa ce a mancat OASE DE PISICA/ CAINE, ce era acolo?
Na nu-ti fie, acum a trecut gata.E catelul tau.
Oricum cainii au microbi si ne dau, se ling in zona intima sau la fund si apoi ne ling pe noi.
Daca te speli bine cu apa si sapun dupa ce pui mana pe el va fi bine.
Multumesc mult, si ai dreptate.Inca o problema am.Catelusa mea ma tot musca...de cand era pui, de la 2luni, ma tot musca ( usurel dar tot ma cam doare). Ea doar se joaca sau e din rautate? Pot face cumva sa o dezvat obiceiul asta?
Se joaca evident, cand te musca tare ridici tonul la ea: Auu!
Sau ii dai foarte foarte incet peste botic.
Iai putea cumpara cu 5 lei o jucarie (minge) de la pet shop sau veterinar.