Buna,
Broastele cu tample rosii sau galbene se mai numesc si broaste de Florida. Asa cum spune si numele prefera apa calda si temperatura mai ridicata. Pentru ele temperatura optima a apei si a aerului trebuie sa fie intre 22-26 de grade.
Este bine ca ai pus-o in apa, insa trebuie sa tii cont si daca aceasta este o broasca adult sau doar un pui.
Cat sunt mici ele sunt destul de bolnavicioase. De aceea trebuie sa ai apa tratata de clor, incalzita si curata. In caz contrar se pot imbolnavi si muri.
Daca e mica, indicat este sa nu pui scoici si nici nisip sau pietre mici. Scoicile ia din calciul util pentru intarirea carapacei, iar nisipul/pietrele mici le poate inghiti.
Ea nu are nevoie de o casuta a ei. Are nevoie de o insulita pe care sa iasa/ Ele prefera sa iasa la suprafata si sa stea la soare.
Terarium de care vorbesti tu, este un acvariu cu pamant.
Totodata trebuie sa stii ca cu cat va creste cu atat va fi mai greu sa o intretii daca nu te ocupi de ea. O poti lasa prin casa fara nici o problema.
Ale mele asa stau. Le dau mancare in lighean/cada si apoi le dau drumul prin casa.
Daca mai ai intrebari, imi poti trimite un pm.
Pa.
Cinci lucruri importante despre broastele testoase:
1. In primul rand, sunt mai multe feluri de broaste testoase si fiecare necesita un alt tip de ingrijire. Sunt cele acvatice, cele semi-acvatice si cele de pamant. Numele de semi-acvatice poate fi un pic inselator pentru ca unele dintre ele nu stau aproape deloc in apa. Inainte sa o cumperi, asigura-te ca stii de care vrei si ca ii poti oferi conditiile necesare.
2. In timp ce broastele testoase semi-acvatice nu traiesc in apa, ele vor avea nevoie de aceasta pentru a inota si a se scufunda. Ele prefera apa calduta, dar asigura-te ca nu o incalzesti prea mult.
3. Multe persoane nu stiu acest lucru, dar broscutele testoase sunt carnivore si le place foarte mult sa manance bucatele de peste sau carne slaba, tocata. In salbaticie, ele mananca si melci de apa.
Cu toate acestea, ele mananca si verdeturi: salata, patrunjel si busuioc proaspat, varza, mazare, broccoli si morcov. Ii vor placea si unele fructe cum ar fi afinele si bananele.
Desi se misca destul de incet si par sa aiba un metabolism lent, puii de broasca testoasa trebuie hraniti destul de frecvent. In timp ce adultii pot rezista si cateva zile fara hrana, puii ar trebui hraniti de doua ori pe zi.
4. Unele dintre ele au nevoie de multa caldura si lumina. Daca nu ii poti oferi suficienta lumina naturala, ia in considerare cumpararea unor surse de lumina artificiale si amplasarea lor in preajma acvariului in care sta broasca testoasa.
5. Anumite specii de broaste testoase tropicale pot fi afectate de vibratii. Nu uita acest lucru cand te decizi unde sa amplasezi acvariul. Ar trebui sa fie la o distanta considerabila de frigider, televizor sau aparate stereo.
Orice tip de broasca testoasa te decizi sa cumperi, este recomandat sa ii supraveghezi interactiunile cu copiii pentru unele au tendinta sa muste.
Pentru un terariu dragut ai nevoie de un recipient fara capac, un lighean in cazul tau, dar poti folosi si o
un vas transparent sau un acvariu, marimea lui variaza in functie de broasca. Poti pune in el pietre, dar si ornamente de acvari precum barcute sau casute Hawaiene.Am vazut terari pentru broaste ce aveau palmieri de plastic.
Sper ca te-am ajutat!
Si eu am doua broscute testoase... la broscutele cu tample rosii, dupa cum vad le place in apa potrivita, sa nu fie nici prea rece nici prea calda. Despre acea casuta nu am auzit nicaieri si nici pe internet nu am prea vazut asa ceva. Am vazut ca le trebuie un bloc de calciu, pentru intarirea carapacii care se gaseste in Pet Shop-uri. Ale mele au un acvariu cu un fel de insulita.
Aha...Mersi,voi incerca eu sa le confectionez un "fel" de adapost din sticla de acvariu speciala si ceva silicon. Inauntru probabil ca o sa pun nisip, pietre si cateva plante ca sa se simta in largul ei...Mersi oricum