| raresicas a întrebat:

Salut TPU

Cand Dau drumu la papagal prin casa zboara peste tot
cum fac sa vina la mine
sau se se obijnueasca cu mine
FunDA

6 răspunsuri:
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Pai evident ca zboara,ce ai vrea sa faca?
Banuiesc ca ai perusi,vad in imaginea de la avatar.
Papagalii inaitne sa fie prinsi traiesc in salbaticie, in colonii fiind sute de indivizi.
Eu iti recomand sa nu ii stresezi prea mult, sa ii lasi sa fie asa cum sunt ei, dar daca vrei sa se obisnuiasca stai mai mult in preajma lor si arata-le ca ai ceva in mana, o bucatica de mar sau morcov sa vezi daca vor venii la tine.

Succes si O zi placuta! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sfatul unui expert in dresaj?(glumesc)
Eu spun sa il obisnuiesti in cusca sa vina pe degetul tau(asta nu e greu, iti pui tu degetul sub bara aceea si incerci sa ii ridici gherutele si sa il "provoci" sa urce. O vreme se obisnuieste asa, apoi cand ii mai dai drumul sa zboare il pui tu mai intai pe deget si tu ii dai drumul(de preferat intr-o camera mai mica). Ii place vreun fruct sau ceva?
Daca da, de fiecare data cand faci exercitiul cu urcatul pe deget, tine intre buze o bucatica din acel fruct si apropie-l sa "guste".
Cand treci la pasul cu eliberatul te apropii de el si ii intinzi degetul tot cu fructul in gura(vei fi caraghios, dar e distractiv).
Cred ca ai inteles ce am zis, la papagalul meu aproape a functionat(mie mi se aseza pe fata direct la bucata de portocala, dar poate al tau e mai civilizat big grin.
Sa stii ca depinde foarte mult de firea papagalului nu toti pot fi afectuosi. E bine sa petreci mult timp cu el.
Metoda e marca proprie, nu am citit nicaieri, nu e dovedit, cu alte cuvinte nu promit rezultate.

| Puffulets a răspuns:

Daca abia l-ai cumparat te sfatuiesc sa nul lasi prea mult liberlaughing. Tinel mai mult prin cusca si vorbeste cu el, o sa se invete cu tine. Dupa cateva zile poti sai dai drumul si o sa vezi ca nu o sa mai fie asa salbatic.

| Adryanna2000 a răspuns:

Si eu am un papagal dar al meu e mai mare si nu zboara sta pe umar dar in schimb eu nu l-am luat de mic l-a gasit tata pe strada cand avea doi ani.Era deja obisnuit cu oamenii si are si un inel cu datele vechilor lui stapani.

| GabrielHD a răspuns:

Lasal liber tot timpul, sa iasa cand vrea din cusca si sa intre cand ii este foame sau somn. Perusi sunt pasari curioase, daca-l lasi liber iti va domina toata casa, si cu timpul se va atasa si de tine. Bine inteles trebuie sa vorbesti acolo 1 ora pe zi cu el, sa te joci cu el. Ii poti castiga increderea jucandu-te cu el(iai un papagal de plastic si lasa-l langa el 2 zile sa se obisnuiasca cu el iar dupa scoate papagalu de plastic din cusca si joacate pe langa gratiile custii cu el, nu va rezista si va veni la el tongue ). Asta se va intampla cu timpul, trebuie sa ai multa rabdare.

| wciciw a răspuns:

Nu ai nici o sansa sa-l faci sa vina la tine daca e batranel asta trebuie facut cu pui de perusi dupa ce naparleste doar asa ii inveti blanzi