Maimuta poate imita omul.
Cand te uiti imprejur, vezi ca sunt multi care reusesc sa imita maimutele.
Nu stiu ce s-ar intampla daca o maimuta ar trai de la nastere alaturi de copii, nici ce s-ar intampla daca un copil de om ar trai de mic intre maimute, oare care ar fi mai destept si descurcaret in viata.
Uneori maimutele dau semne de intelgenta
Foarte multi oameni dau dovada unui comportament de primata ( maimuta)
Asta e diferenta
Eu ti-as sugera un exercitiu in care poti vedea pe real diferentele: mergi la gradina zoologica si opreste-te la maimuta, in felul asta poti sa analizezi singura diferentele.
Hainele!
Se poate face circ si cu haine, nu? Diferenta mare nu ar fi. Omul e circar.
Zicea Platon ca " Omul este un animal biped fara pene. ". Diogene vine cu un cocos jumulit de pene la cercurile sale filozofice si spune : "Acesta e omul lui Platon! ". La care toata lumea rade. Apoi Platon schimba definitia " Omul e un animal biped fara pene si unghii plate."
Cred ca si maimuta are unghii plate. Seamana mult cu omul si daca deschizi tv-ul vezi si mai multa asemanare comportamentala. Daca as fi filizof as zice ca " Omul e un animal biped, umflat in pene cand e maimuta."
Deşi în unele cazuri nu sunt deosebiri între specii ( lol ), oamenii au raţiune şi nu se limitează la ce le-a oferit natura. Oamenii pot inventa nu ştiu eu ce maşinării şi aparate, maimuţele nu pot. Deşi sunt animale foarte inteligente, sunt doar animale.
BlAcKLioN întreabă: