| Oxanel a întrebat:

.. cine stie mai multa informatie despre ingrijirea pestisorilor din acvarium...va rog ajutati-ma.tongue

Răspuns Câştigător
| LittleOwl a răspuns:

Pai cand iti apare raspunsul meu in dreptul raspunsului o sa iti apara o funda gri si dai click pe ea si se face portovalie atunci dai funda

5 răspunsuri:
| Ramona000 a răspuns:






Acvariile tropicale cu apă dulce

Acvariile tropicale constituie rezultatul unei munci foarte complexe, datorită pricipiilor fundamentale care trebuie respectate, precum folosirea diferitelor echipamente, disponibile la ora actuală pentru toţi clientii, mai mult sau mai puţin exigenţi.

Acvariile tropicale cu apă dulce sunt foarte des întâlnite în locuinţele moderne sau în diverse spaţii publice sau private. În afară de faptul că sunt frumos decorate, acvariile de acest gen sunt foarte plăcute ochiului şi s-a dovedit, de asemenea, că au chiar efecte terapeutice. Prin varietatea de culori disponibile şi diversele specii de peşti şi plante, se poate înviora orice spaţiu.

Atunci cand avem în plan instalarea unui acvariu tropical este necesar să cunoaştem speciile de peşti şi de plante pe care dorim să le introducem.



Întrucât piaţa oferă o multitudine de specii de plante şi peşti, sunt necesare puţină experienţă şi cunoştinţe pentru evitarea eventualelor probleme care pot apărea în urma combinării incompatibile dintre specii.

Acvariile tropicale există în numeroase varietăţi, fiecare este individualizat, astfel că nu pot fi reproduse sau copiate întocmai. Există în acest sens acvarii care combină specii de peşti precum Guppy, Molly, Platy, altele cu peşti din genul Barbus, Tetra (Cardinal, Congo) sau există acvarii care încearcă să reproducă biotopul din anumite zone geografice precum lacurile Tanganika sau Malawi, cu numeroase specii splendide, biotopurile din Asia de SE (Barbus, Botia etc) sau de tip Amazon.

Peştii tropicali sunt de regulă mai viu coloraţi decât peştii de apă rece, acvariile tropicale dezvoltând astfel imaginaţia şi creativitatea pentru aranjarea habitatului. Frumuseţea acvariilor tropicale atrage cu siguranţă atenţia oricărui privitor. Spre deosebire de acvariile de apă rece, acvariile tropicale necesită un echipament mai complex. Din echipamentul de bază nu trebuie să lipsească un încalzitor, filtru, pompă de aer şi dispozitive de iluminat. De asemenea, parametrii fizico-chimici din interiorul acvariului trebuie să fie cât mai fideli cu cei ai biotopurilor din care provin peştii. Spre deosebire de acvariile cu apă rece, acvariile de tip tropical au o temperatură a apei situată în jurul valorii de 25ºC.



Acvariile cu apă rece

Acvariile cu apa rece reprezintă alegerea cea mai comună a acvariştilor începători. Acvariile cu apă rece pot fi de dimensiuni reduse, dar frumuseţea peştilor care cresc în apă rece poate fi pusă în evidenţă mult mai bine în acvariile de dimensiuni mari.

Aceşti peşti necesită o temperatură a apei relativ mai mică (aproximativ 18ºC) şi preferă un pH al apei cuprins între 6.0 şi 7.5. De asemenea iluminatul reprezintă o condiţie imperios necesară oricărui tip de acvariu.

Atracţia deosebită a acvariului este dată de peştii care vieţuiesc în interiorul acestuia. Termenul de "peştişor auriu" include diferite specii de peşti din genul Carassius, precum Caras ryukin, Caras calico, Caras oranda etc. Fiecare din aceste specii poate fi regasită sub diferite varietăţi de culoare.



Creşterea "peştişorului de aur" îşi are originea departe în trecut, datând scrieri în acest sens din Mesopotamia (2300 i. Ch.), dar se crede că în China acest peştişor era cunoscut cu mult timp înainte. Între timp, datorită procesului de selecţie sau dezvoltat o multitudine de varietăţi care atrag atenţia prin frumuseţea si diversitatea lor. În forma actuală, peştii datează din secolul XIX din Anglia, de unde au inceput sa se răspândească în întreaga lume.

Pentru întreţinerea acvariilor, inclusuv a celor cu apă rece, pentru a fi deosebit de plăcute ochiului, este necesară echiparea acestora cu diferite decoraţiuni, fundaluri, artefacte şi, nu în ultimul rând, cu plante vii. Deşi alegerea decoraţiunilor este oarecum întâmplătoare, se recomandă utilizarea materialelor naturale, precum diferite forme din lemn, pietre, coji de nucă de cocos etc. Pe piaţă există o multitudine de decoraţiuni speciale pentru acvarii, de unde cumpărătorul poate sa aleagă după bunul plac, în funcţie de preferinţe. În definitiv, estetica acvariilor depinde foarte mult de cerinţele proprietarilor.
funda

| LittleOwl a răspuns:

Http://www.acvariu.ro/
asta e tot ce trebuie intra aici si gasesti totul despre pestii de acvariu
nu uita FUNDA

| Oxanel explică (pentru LittleOwl):

Dar eu nu stiu cum sa dau funda?big grin

| bogdanel466 a răspuns:

Hai ca te ajut eu. Fii atenta. Ai grija in primul rand cu lumina. Daca este multa lumina in casa care vine de la o fereastra adica o lumina naturala nu le mai pui alta lumina. Nici seara nu le mai deschizi nimic daca au toata ziua fiindca se fac niste alge care se curata foarte greu. Cumparati vreo cativa pestisori sanitari care sa curete si eu ceva acolo. Schimba apa in fiecare saptamana. Atentie apa pe care o scoti o arunci si scoti doar un sfert din apa depinde cat de mare e acvariul tau. Apa pe care le-o pui trebuie sa o scoti cu 2-3 zile inainte ca sa se depuna tot calcarul pe marginile vasului in care o tii. O data la o luna scoti toata apa din acvariu cureti interiorul si apoi jumatate din apoa scoasa o arunci cealalta jumatate o pui inapoi si mai completezi tu cu jumatate. Cam atat. Sper ca te-am ajutat. PS : Apa se scoate cu o pompa speciala. Se gaseste la petshop.

| Oxanel explică (pentru bogdanel466):

Mersi mult...am tinut conte de citreva sfaturi da de unele chiar nu am stiut

| LittleOwl a răspuns (pentru Oxanel):

Pai cand iti apare raspunsul meu in dreptul raspunsului o sa iti apara o funda gri si dai click pe ea si se face portovalie atunci dai funda