| Sasukesmecherul a întrebat:

Salut, TPU!
Cum pot scapa catelusii de purici?
Au doua saptamani si am cumparat o pudra de la un magazin veterinar si tot au o multime de purici.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Exista zgarda impotriva puricilor si capuselor, care se pun pe gatul animalelor si tin "dusmanii" departe.

| zilog a răspuns:

Eu Am dat averi pe lucruri pentru purici

Dar am găsit

Se rezolvă

Cauti pe olx
GAZ LAMPANT

Gaz torni pe câine îl îmbălsămezi bine cu 2 litri
Să se ude toată pielea ceașcă și tot părul

Apoi 2 tampoane din astea mari pentru oameni

Torni pe el și speli
Torni pe el și speli
Până când nu mai miroase deloc a gas

Dacă nu îl speli bine devine periculos poate să se introduce puțin.

Așa că trebuie să îl speli bine.

Dacă nu ai găsit ar merge și cu motorină dar la motorină trebuie să îl plătești mult mai bine de cât la gaz

Gaz pentru lampa cu gaz

Dacă nu îl speli bine e bai!

Repeți operațiunea peste 2 săptămâni

Mare atenție acum pe unde umblă că poate lua purici noi

| alina2k18 a răspuns:

Sunt prea mici pentru solutii.
Trebuia sa o dai pe mama cat era gestanta.

| JustDeedee a răspuns:

Ai putea încerca și o zgardă antipurici sau întreabă medicul veterinar ce ar recomanda.

| Sophieka a răspuns:

Iti spun eu fiindca am animalute si am luat de pe strazi multi catei, pisici si porumbei.

La Kaufland, Remax sau pet shop-uri, gasesti acest tip de sampon :
Sampon 4dog antiparazitar 200 ml, il gasesti si pe net si este sub 12 lei.

E o sticluta de plastic de 200 ml, alba, cu o poza portocalie cu un catel negru cu botic alb si dunga alba intre ochi si langa e o capusa intr-un cerc rosu trasat.

Este foarte eficient daca speli orice animalut cu acest sampon...Fie catel, fie pisica, fie pasare.
Uzi cainii cu furtunul, dupa care aplici sampon din belsug si masezi foarte bine pe toata blanita animalului (dar sa eviti ochii, urechile interne, si boticul, sa nu ingereze in stomac ) si astepti cateva minute dupa care clatesti foarte bine animalutul ca sa fie curat.

Dupa care, ideal ar fi sa le oferi tablete antiparazitare si interne (pentru viermisori) si tablete antiparazitare externe (adica pentru purici, capuse etc).

Tabletele de la Bravecto sunt eficiente (dar costa)... Daca nu, poti opta pentru zgarzile de la Foresto ( tin 1 an de zile bun ), dar si acelea sunt scumpe...Dar cat dai pe mai multe zgarzi intr-un an, dai pe una singura.

Sau daca nu iti permiti sa cheltuiesti mult...Ramane varianta ieftina cu samponul. Daca ai mai multe animalute, cumperi vreo 3-4 sampoane dinacestea sa ajunga, fiindca 200 ml e putin.

| Sophieka a răspuns:

Uite aici, mai te costa si transportul 20 de lei :
https://pentruanimale.ro/......00-ml.html