| ჯpLaNe a întrebat:

De azi am adoptat un Amstaff, se comporta bine este jucaus.
Dar L-am cumparat de la un om de la tara si are ghiarele cam arginti sus dar jos sunt normale...O fi dat omul acela cu ceva? este o mizerie? Am de ce sa-mi fac griji sau asa este tipul lui.
Inca o intrebare Precizez ca, cainele face 2 luni pe 10 august intrebarea este: Cam la cat timp latra si la cat timp se obisnuieste cu numele? Azi a dormit foarte mult dar in datile cand era treaz era foarte activ si jucaus si ne urmarea tot timpul.Cam in cat timp se obisnuieste cu omul?
Voi ce parere aveti de cuparea urechilor si la cate luni se face aceasta?
Cat despre masa musculara am inteles ca ea se face pe la 8luni si 1 an.Ca sa aiba o masa musculara trebuie sa il dresez si sa-l pun sa traga chestii? Ce tipuri de antrenament imi recomandati pentru el cand o sa creasca.
Si pentru dresaj...am inteles ca se face de la o varsta frageda 2-3 luni minim dati-mi niste metode de dresaj pentru el.
Cam atat multumesc!

2 răspunsuri:
| maria89nic a răspuns:

Nu sunt posesoare de amstaff, asa ca o sa iti raspund doar la intrebarile generale, la care stiu. Cred ca va completa All78 (detine amstaff) dar poate si altii.
1.Incearca sa cureti capatul ghearelor cu un burete sau laveta, in mod normal culoarea varfului ar trebui sa fie alb.
2. Al meu are 4 luni si inca nu s-a obisnuit cu numele, cu toate ca il tot repet de 3 luni: ai rabdare ca il invata pe parcurs. Cand il chemi la tina sau ii dai ceva zici, aici... (cum il cheama) sau poftim,...
3. daca a fost socializat se obisnuieste mai repede, dar atata timp cat ii oferiti afectiune se acomodeaza mai usor si se obisnuieste cu familia si locul intr-o saptamana
4. mda.cuparea urechilor. Mi se pare un lucru foarte sadic. cainele meu a fost muscat de ureche. i-a curs mult sange, a plans o gramada. urechile sunt bine vascularizate. si in plus, pentru ce sa aiba jumatate de urechi? vrei un caine sanatos sau unul cupat?

Cam asta a fost. Despre dresaj nu stiu ce sa zic.
Bafta!

| RedNose a răspuns:

Incearca sa-l speli,probabil,s-a bagat in ceva sigur,nu neaparat sa-i fi facut ceva stapanul.
Numele, daca este repetat tot timpul cand este chemat, cand i se da mancare, in maxim 2 zile isi stie si numele(a mea, dupa o zi jumatate de stat la mine deja raspundea la nume). De latrat, nu stiu, depinde de la caine la caine. A mea are 3 luni jumatate si latra decat la celalalt catel sa se joace cu ea, in rest, cu strainii nu are treaba, e cea mai prietenoasa.
Acum doarme, ca e mic, dar pe la 2 luni jumatate va incepe sa doarma mai putin si va fi din ce in ce mai activ,iar ca sa se obisnuiasca cu omul trebuie tot timpul sa stea in compania lui cineva sau cel putin cand nu doarme,sa va jucati cu el,sa-i dati sa pape,sa-l dresati(prin dresaj se va stabiliza cel mai bine relatia dintre caine si om si atunci cainele va stii care ii este liderul, lucrul cel mai important).
Cel mai important lucru este sa fie operatia de cupare facuta de un medic foarte bun, sa nu se tina cont de bani, fiindca o viata cainele va avea acele urechi, iar daca nu este cupat bine va arata foarte urat. Cupajul se face doar pentru estetic, nu ca se imbolnaveste, ca sa raneste la urechi, etc.
Antrenament decat dupa 1an jumatate-2 ca altfel iti strici cainele si va avea probleme cu timpul. Pana la varsta aia nu se face decat plimbari,alergari usoare si inot. Antrenament inseamna : strans un cauciuc,alergari mai lungi si alerte,alergari in panta etc. Pentru trasul de cauciuc are nevoie de un ham special pe care poti sa-l cumperi sau sa-l confectionezi tu dintr-un material care sa nu-l roada sau sa-l raneasca intr-un fel pe caine(hamuri de weight pulling) si greutatile sa nu fie de la inceput prea grele,ci se creste greutatea treptat,dar sa nu se ajunga la o greutate incat sa se chinuie sa o traga.
Primul lucru pe care trebuie sa-l stie cainele este ca tu esti liderul impreuna cu familia, iar el se afla pe ultimul loc. Trebuie sa inteleaga ca are o limita, trebuie sa existe niste reguli si nici unul din membri familiei sa nu treaba cu vederea un lucru care nu are voie sa-l faca. Un dresaj ferm va face un caine de nota 10 + niciodata sa nu-l invatati la lucruri care ii incurajeaza agresivitatea,ca altfel veti avea probleme cu el.
Metode de dresaj cea mai bune este cu recompense,la inceput alimentare: bucatele mici de piept de pui sau carne de vita, cascaval, biscuiti de caini, batoane de caini etc., dupa ce executa corect comenzile se trece la jucarii sau doar mangaieri.
Dresajul il incepi de cand cainele ajunge la tine, dar principalele comenzi de baza sunt:
-nu-i voie
-lasa
-asteapta
-mersul la pas
-sezi
dupa incepi cu restul:
-culcat
-aport
-da labuta
si alte trucuri.
Cauta pe youtube predresaj gabriel cocu si intra la cel cu golden-ul(puiul ala auriu) si mai sunt cu un pui de rottweiler, sunt mai multe parti+ cauta si mers la pas gabriel cocu o sa gasesti un clip din parc facut cu un brac, daca imi amintesc bine.
Succes!

p.s. intra pe www.pitbullclub.ro si/sau www.amstaffromania.ro,acolo gasesti articole despre aceasta rasa, dar si nu numai+iti stau la dispozitie multi useri care unii din ei sunt si crescatori care detin canise sau care stiu foarte bine cu ce se mananca aceasta rasa. deschide un topic sa ne prezinti si cainele.