| Desh a întrebat:

Salut TPU! De ce câinii și pisicile se urăsc? Și ce pot face ca să se înțeleagă?

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Cainii si pisicile nu se urasc, motiv pentru care pot sa se inteleaga foarte bine daca sunt crescuti impreuna de mici.

Cainii sunt animale teritoriale cu instincte de vanatoare. In momentul in care o pisica ajunge in curtea lor, acele instincte de aparare a teritorilui si de vanatoare se vor activa si vor incerca sa alunge pisica sau sa o prinda.

In functie de istoricul rasei, unele rase au instinctul de vanatoare mai dezvoltat decat altele deci unii caini vor procesa pisicile ca pe o prada pana si pe strada si le vor urmari.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cine spune că se urăsc?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pisicile urasc aproape toate animalele.
Ca sa se inteleaga, ar trebui sa le faci cunostinta atunci cand ambii sunt pui.
Mai sunt si caini care se poarta frumos cu pisicile, in cazul ala poti aduce un pui de pisica. Pisicul adult, care nu a convietuit cu cainii, ii va ataca. Daca se obisnuieste cu ei de mic, nu ii va mai ataca.

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu am avut caini si pisici care s-au inteles de minune.Cei doi caini ai mei au devenit bff mai ales cu motanii.Au fost diferite etape, nu toti adus impreuna.Cainii se aratau destul de teritoriali(ei au fost primii), dar apoi lucrurile s-au mai calmat si totul era numai joaca/veselie.

| sammie a răspuns:

Doar unii se urăsc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca îi cresti de mici, nu se vor urâ, ba din contra vor fi prieteni. Problema apare atunci cand ai un motan batrân si aduci un pui de cațel, sau viceversa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e doar în desene animate.

| Desh explică (pentru anonim_4396):

Am văzut cu ochii mei

| DanRaul77 a răspuns:

Se duc la
Biserica