| 8590765980 a întrebat:

De doua zile motanul meu se poarta foarte bizar! Miauna de parca ar vorbi cu cineva pe care eu nu il pot vedea! Ieri motanul s-a uitat timp de 3 minute nemiscat la un perete si apoi a fugit in camera! As vrea sa stiu ce are pentru ca niciodata nu s-a mai purtat asa! Sincer sa fiu ma cam sperie comportamentul sau ciudat! Dau funda pentru cel mai corect raspuns!

Răspuns Câştigător
| Rotazi a răspuns:

Poate sunt soareci prin pereti sau pe partea cealalta a peretelui. Animalele au simturile mult mai dezvoltate decat ale noastre.

1 răspuns:
| Miriamj a răspuns:

Nu trebuie să te temi, eu am 9 pisici
Pisica pare că vorbește-
Cu siguranță ai auzit sunetul scos de pisica ta, care seamană cu un mod de a vorbi printre dinți. În acele momente pisica ta este foarte frustrată că nu poate obține ce-și dorește. Sunetul asemănător cu cel făcut de un ieduț este determinat de excitare și exasperare. Deși sunetul este ciudat, este complet normal. El va disparea odată cu dispariția sursei frustrării.
Pisicile sunt creaturi extrem de curioase, spun cercetătorii. Ele pot detecta sunete și pot observa lucruri pe care oamenii nu le depistează, precum reflexia soarelui în particulele de praf ori sunetele făcute de rozătoare.
Astfel, atunci când felina ta privește îndelung la un perete gol pe care tu nu vezi nimic este posibil ca ea să fi auzit, de exemplu, zgomotul apei prin țevi ori un sunet insesizabil de către tine produs de clădirea în care te afli la mișcările provocate de un tramvai din apropiere. Când stă nemișcată privind atent încearcă să-și dea seama de unde provine zgomotul sau ce înseamnă ceea ce tocmai a văzut.