| 6Anonim9 a întrebat:

Deci chiar nu inteleg. De ce e asa mare diferenta intre preturile la hrana pentru caini de marca aro/carrefour (sau alte marci mai ieftine) sau hrana de marca pedigree sau alte altele scumpe? Adica 10kg de hrana uscata difera intre 18 si 200lei. Contine si aur sa ce? Cainii au mult mai putine papile gustative decat omul si nu are problema cu gustul mancarii, decat daca e chiar aceiasi hrana luni intregi. Hai ca pana in 50-80 lei mai zic. Dar mai mult? Sau face sa le creasca aripi cainilor? Mersi de raspuns.

Răspuns Câştigător
| Deliiiia a răspuns:

Nu ieşi mai ieftin cu hrană gătită. La câinii de rasă mică ar fi bine să iei mâncarea recomandată de mine. Un ciobănesc de exemplu are mai puţine pretenţii şi nu cred că îşi permite cineva să-l hrănească cu o hrană mai scumpă.

10 răspunsuri:
| Deliiiia a răspuns:

Pedigree e o hrană foarte proastă. Dacă îţi iubeşti câinele şi vrei să trăiască mult şi sănătos îi iei o hrană de calitate, cum ar fi Acana(18 lei/kg) sau Britt(17 lei/kg). După 2 săptămâni cu pedigree(10 lei/kg) câinele poate dezvolta alergie, pentru că proteina din granule nu are provenienţa cunoscută.

| 6Anonim9 explică:

Daca cumperi mancare cu 18lei/kg in fiecare saptamana, te ia mama naibii la cat cheltui doar pe hrana uscata. Nu imi dati exemple cu alte produse, ca e total diferit. Nu e tot una ca televizorul e creat de om si conteaza 100% ce calitate are ceea ce produce omul, adica componentele. Compozitia hranei canina nu este creata de catre om. Omul doar amesteca ceea ce creste mama natura. (Compozitie animala, vegetala) Ma gandesc si eu ca poate sa aiba mai multa carne si sa fie mai de calitate ca nu contine nu stiu ce. Dar preturile sunt absurde. Adica bai, daca stau sa cumpar 10kg de pulpe de pui si apoi sa cumpar alte ingrediente vegetale, daca le amestec ies mult mai ieftin. La asta ma refer.

| Deliiiia a răspuns (pentru 6Anonim9):

Nu ieşi mai ieftin cu hrană gătită. La câinii de rasă mică ar fi bine să iei mâncarea recomandată de mine. Un ciobănesc de exemplu are mai puţine pretenţii şi nu cred că îşi permite cineva să-l hrănească cu o hrană mai scumpă.

| 6Anonim9 explică:

De asta zic si eu Deliiiia... laughing Eu am 3 caini si nu imi permit sa cumpar hrana foarte scumpa. Cateodata ma simt prost ca nu le pot oferi mancare de mai inalta calitate, mai ales la 150-200lei/10kg laughing Am un teckel, ceva metis mic, si un dulau imens de la adapost. Deci daca ii aveam doar pe cei mici mai ziceam. Dar nu ma lasa sufletul sa renunt la ala mare, ca m-am atasat prea tare de el, deci imi permit doar hrana mai ieftina. happy

| 6Anonim9 explică:

Brit e 150lei la sac de 10kg. Mie intr-o saptamana si cateva zile mi se duc 10kg de hrana uscata. Deci asta ar veni cam 450lei pe luna. Plus controale la veterinar, hrana umeda, cheltuieli... Nu-mi permit de la Brit.

| 6Anonim9 explică:

Te rog sa nu-mi raspunzi mie cu "multi VA bateti joc". Habar n-ai ce conditii am, si ce conditii au cainii. E doar o amarata de intrebare. Pe viitor masoara-ti cuvintele. Si nu, nu exagerez deloc. Am primit raspunsuri destule la intrebare, deci nu-si avea rostul raspunsul tau.

| May2001 a răspuns:

De ce un televizor costa 150 de lei dacă e o marca slaba și 500-1000+...dacă e ceva de marca bună? Pentru ca ala cu 150 e mai prost ca ala cu 1000. Cam asa e și cu mâncarea de animale. Poate cele gen pedigree au carne reala în ele iar cele gen aroma au doar prafuri. Sper ca ai înțeles.

| Mechno a răspuns:

Daca nu va permiteti sa ingrijiti un caine cu tot ceea ce implica (hrana de calitate, vaccinuri, veterinar, mediu, etc) nu mai luati. Sa cresti un animal este foarte scump si presupune o mare responsabilitate. Multi, va bateti joc. Si ca sa raspund la subiect: Hraneste-l cu mancarea ieftina de care vorbesti si dupa un an de zile vei plati diferenta la veterinar. Si sunt indulgenta cand zic "diferenta".

| ChristineDiaz a răspuns:

Pedigree e mai de calitate. Firma asta aro scoate numai prostii de produse, in special si sucurile alea la 1 leu care te imbolnavesc... la fel si alea carrefour, 2.5l, 1 leu laughing) Cam asa e si cu mancarea de caini, calitatea conteaza. E ca si cum ai cumpara ceva Second hand si nu nou.

| animaland a răspuns:

Hrana super premium este realizata din ingrediente naturale si mult mai bogate in substante nutritive tocmai de aceea si pretul este unul mai ridicat. Este ca si in cazul alimentelor pentru oameni, parizerul sau crenvurstii vor avea intotdeauna un pret mai mic decat un piept de pui sau un muschi de porc.

Cel mai bun raport calitate pret: http://www.animaland.ro/12-hrana-pentru-caini

| hellocat a răspuns:

Cred ca totusi Bosch sau Brit Premium nu sunt mancaruri atat de scumpe(10-11 lei kg) si sunt cat de cat de calitate, chiar multi crescatori le recomanda. Incearca pe tot posibilul sa eviti Pedigree, Dog Chow, Chappi, Mara Dog, Darling. Astea sunt pur si simplu otravuri. Dar faza e ca fix tu o sa fii cel care isi goleste tot buzunarul la veterinar cand o sa vada cateii bolnavi din cauza mancarii proaste(ma rog, asta in timp). Asa ca fa macar un efort si cumpara cat de cat o mancare buna. Sau macar poti sa "asezonezi" mancarea lor cu niste vitamine bune si eventual mai putin boabe si sa investesti mai multa in niste carne de pui/vita(fara oase) fiarta cu cel mai ieftin orez pe care il gasesti si cateii au o alimentatie mai ok.